parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/04/17 - 12:13
  • - تعداد بازدید: 61
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZeGb

۵ بلایی که با خوردن مداوم غذای بیرون بر سر بدن‌تان می آورید

همه ی ما می دانیم که خوردن زیاد غذای بیرون ایده ی خوبی نیست چون این غذاها هزینه ی بیشتری دارند و برای سلامتی ما مفید هم نیستند. علاوه بر این، از محتوای دقیق آن ها بی خبریم و در اغلب مواقع معلوم نیست این غذاها در چه شرایطی آماده می شوند.

به گزارش مفدا، همه ی ما می دانیم که خوردن زیاد غذای بیرون ایده ی خوبی نیست چون این غذاها هزینه ی بیشتری دارند و برای سلامتی ما مفید هم نیستند. علاوه بر این، از محتوای دقیق آن ها بی خبریم و در اغلب مواقع معلوم نیست این غذاها در چه شرایطی آماده می شوند.

صحبت درباره ی اینکه اگر بیشتر وعده های غذایی خود را از بیرون تهیه کنیم دقیقا چه تأثیری بر بدن ما خواهد داشت، کمی دشوار است چون بدن هر شخصی واکنش متفاوتی نسبت به این شرایط دارد. در مجموع، اگرچه بدیهی است که خوردن غذای بیرون عواقب نه چندان خوبی دارد، اما به طور قطع لازم است پیش از آنکه غذای دیگری از بیرون سفارش دهید، از این عواقب این کار آگاه شوید.

۱- غذای بیشتری می خورید
احتمال پرخوری زمانی که غذای بیرون را می خورید بیشتر از زمانی است که غذایتان را خودتان در خانه آماده می کنید چون حجم غذای بسیاری از رستوران ها بیشتر از مقدار استاندارد است.

وقتی مقدار غذایی که سفارش دادید زیاد باشد، این مسأله مغز و بدن را سردرگم می کند و باعث می شود تصور کنید که این غذای یک نفر است چون همان چیزی است که برای خودتان سفارش دادید، اما حقیقت آن است که حجم غذای رستوران ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که باید باشد. پژوهش ها نشان داده است کسانی که غذای بیرون می خورند در مقایسه با کسانی که غذای خانگی می خورند، به طور متوسط ۲۰۰ کالری بیشتری دریافت می کنند.

۲- سطح نمک و کلسترول بدن را بالا می برد
بالا بودن میزان نمک و کلسترول در بدن، خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات جسمانی، از سردرد گرفته تا چاقی را افزایش می دهد.

تحقیقی درباره ی بزرگ ترین رستوران های زنجیره ای کشور امریکا در سال ۲۰۱۴ نشان داد مقدار نمک موجود در غذاهای این رستوران ها به طور متوسط ۱۲۵۶ میلی گرم بود، در حالی که طبق دستورالعمل های دریافت مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده ی امریکا این مقدار نباید روزانه بیشتر از ۲۳۰۰ میلی گرم باشد. رژیم های غذایی پر نمک منجر به افزایش فشار خون، کم آب شدن بدن و بالا رفتن خطر ابتلا به سنگ کلیه می شود.

غذاهای رستوران ها، به ویژه فست فودها، چربی های اشباع شده و ترانس بسیار بیشتری در مقایسه با غذاهای خانگی دارند. کارشناسان توصیه می کنند برای بهبود سلامتی خود باید تلاش کنیم میزان چربی موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهیم چون رژیم های غذایی ای که چربی زیادی دارند میزان کلسترول در بدن را افزایش می دهند.

۳- خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا سکته ی مغزی افزایش می یابد
رژیم های غذایی ای که حاوی چربی، کلسترول و قند زیادی هستند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند. وقتی غذای بیرون را می خورید بیشتر وسوسه می شوید در خوردن ادویه ها و دسرهای حاوی مواد قندی افراط کنید، یا برای غذایی که آن را در خانه نمی توانید درست کنید ولخرجی کنید. غذاهایی که گوشت و نشاسته ی زیادی دارند، خطر ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهند.

طی پژوهشی در آلمان، رابطه ی میان مصرف پروتئین و خطر سکته ی مغزی مورد بررسی قرار گرفت. محققان متوجه شدند خطر سکته ی مغزی در کسانی که روزانه ۹۳ گرم گوشت قرمز مصرف می کردند ۴۱ درصد بیشتر از کسانی بود که روزانه به طور متوسط ۴۸ گرم گوشت مصرف می کردند. یک تکه گوشت قرمز در رستوران معمولا کمی بیشتر از ۹۳ گرم است.

کارشناسان توصیه می کنند برای آنکه انتخاب های سالم تری در مورد غذاهای بیرون داشته باشیم، غذاهایی را انتخاب کنیم که پروتئین کافی را دارند اما چربی زیادی ندارند. علاوه بر این باید به کالری نوشیدنی ها توجه داشته باشیم و ادویه ی زیادی مصرف نکنیم.

۴- فتالات های بیشتری مصرف می کنید
فتالات نوعی ماده ی شیمایی مصنوعی است که بر هورمون های بدن تأثیر می گذارد. این در حالی است که غذاهای رستوران ها با بسته بندی ها و دستکش های پلاستیکی و دیگر مواد حاوی فتالات ها تماس دارند.

اگرچه فتالات ها تنها یک روز در بدن باقی می مانند اما بسته به الگوی مصرف و کیفیت رژیم غذایی تان ممکن است در معرض خطر بیشتری در خصوص فتالات ها قرار بگیرید.

۵- احتمال افزایش وزن را بالا می برد
احتمال بالا رفتن میزان چربی بدن و افزایش وزن در کسانی که غذای بیرون را زیاد می خورند بیشتر از کسانی است که غذای خانگی می خورند.

علت این مسأله احتمالا به دلیل راحت تر بودن خوردن غذا در بیرون خانه، متعدد بودن گزینه ها در غذای بیرون و حجم بیشتر آن و نحوه‌ی آماده سازی غذا در رستوران ها است.

 

منبع: روزیاتو

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18368
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید