parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/04/10 - 13:14
  • - تعداد بازدید: 59
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Z4Gb

۳ تغییری که با حذف لبنیات پرچرب در بدن ایجاد می‌شود

با همه‌ی فوایدی که لبنیات برای بدن دارند گاهی اوقات حذف برخی از انواع آن مخصوصاً محصولات پرچرب‌تر مانند شیر پرچرب، پنیر، بستنی، خامه و ... برای برخی افراد مفید خواهد بود. در طب سنتی هم به بعضی افراد گاهی سفارش می‌شود تا لبنیات را محدود کنند.

 

به گزارش مفدا، برخی از بیمارانی که برای چکاپ سالانه خود به پزشک و آزمایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند، پس از بررسی‌ها به نظر می‌رسد که باید مصرف برخی محصولات لبنی مانند پنیر را متوقف کنند. برای مثال، یکی از بیماران پس از سی سالگی متوجه شد که وزنش به آرامی در حال افزایش است. به گفته پزشک او، اگرچه فشار خون و میزان کلسترول خونش در حالت طبیعی قرار داشت، اما کنار گذاشتن مصرف پنیر می‌تواند تا حدودی میزان کالری دریافتی وی را کاهش داده و راهی آسان برای کاهش چند کیلوگرمی وزن است.
در ابتدا، این بیمار کمی در برابر توصیه‌های پزشک مقاومت کرده، و هر روز چند قطعه پنیر مصرف می‌کرد. به علاوه او یک نویسنده کتاب آشپزی بود که هرگز نمی‌توانست تصور کند که باید یکی از خوراکی‌های محبوبش یعنی پنیر را ترک کند.
اما سرانجام به خاطر سلامتی، این مادر تصمیم گرفت این راه حل ترک پنیر را امتحان کند. اگرچه کنار گذاشتن خوراکی مورد علاقه‌اش ابتدا بسیار سخت بود (به ویژه اینکه او شیفته پیتزا بود)، اما به سرعت متوجه شد که بدون این ماده، احساس بهتری دارد. چند ماه بعد، او همچنین مصرف شیرگاو و بستنی را متوقف کرد (دو چیزی که تقریباً هرروز از خوردن آن‌ها لذت می‌برد). پیش از این، او کاملاً وابسته به لبنیات بود. اما اکنون می‌توانست به جای استفاده از شیر یا خامه، از شیرهای گیاهی استفاده کند.
این داستان، مربوط به چهار سال پیش بود، و تاکنون او به رژیم غذایی سابقش بازنگشته است. او تغییرات مثبت بسیار زیادی را با پیش گرفتن این رژیم غذایی بدون لبنیات در خود احساس کرده است به طوری که تصمیم گرفت برای همیشه این رویه را ادامه دهد. او حتی کتابی تحت عنوان "آشپزی بدون لبنیات" تألیف کرده است.

خوب است شما هم در اینجا، نگاهی به سه مزیت بزرگ ترک محصولات لبنی بیندازید:

۱. مشکلات عجیب و غریب گوارشی از بین می‌رود
این زن، مدت‌ها به مشکلات گوارشی مانند تورم و نفخ دچار بود. او هرگز مظنون به این نبود که ممکن است مصرف محصولات لبنی مقصر این مشکل او باشد. اما پس از ترک مصرف این مواد غذایی، به زودی متوجه شد که دیگر به آن مشکلات گوارشی سابق دچار نمی‌شود.
او زمانی متوجه این موضوع شد که بعد از هر بار رفتن به رستوران و خوردن غذاهای دارای خامه دچار دل‌درد می‌شد. پدر او نیز دچار عدم تحمل لاکتوز بود و او با این علائم آشنا بوده ولی به آن‌ها مشکوک نمی‌شد. نکته اینجاست که او به مواد لبنی آلرژی داشت و این با مشکل "عدم تحمل لاکتوز" یکی نیست.
این زن پس از تحقیق متوجه شد که حداقل ۶۵ درصد از مردم با برخی مشکلات مربوط به هضم لاکتوز دست و پنجه نرم می‌کنند. اگرچه او هرگز به صورت رسمی برای تعیین عدم تحمل لاکتوز مورد آزمایش قرار نگرفت، اما به این نتیجه رسید که احتمالاً یک نفر از آن ۶۵ درصد است.

۲. آلرژی به مواد لبنی کاهش می‌یابد
گرفتگی‌های آزاردهنده و عفونت‌های سینوسی دردناک، بخش مهمی از زندگی او در زمانی بود که او از لبنیات استفاده می‌کرد. او می‌گوید: "هرگاه من یک تکه پیتزا می‌خوردم، مدام بینی خود را بالا می‌کشیدم". تقریباً در ۵۰ درصد افراد مبتلا به آلرژی غذایی، با افزایش سن و رسیدن به بزرگسالی، این مشکل توسعه پیدا می‌کند.
هنگامی که او به طور کامل مصرف شیر و پنیر را ترک کرد، علائم آلرژی او به طور کامل از بین نرفت. هرچند که تحمل آن، راحت‌تر شده بود اما او هنوز هم به مصرف داروی ضدآلرژی مانند Zyrtec متکی بود. اما دیگر به دلیل گرفتگی‌های آزاردهنده در طی خواب، به بی‌خوابی دچار نشد و تنها گاهی در حالی که در حالت نشسته قرار داشت، گرفتگی به سراغش می‌رفت. همچنین هرگز در این مدت آن عفونت‌های سینوسی دردناک را تجربه نکرد.

۳. وزن بدن کاهش می‌یابد
ترک محصولات لبنی، به این زن کمک کرد تا بدون هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی و یا ورزش منظم، حدود ۳ کیلوگرم از وزنش کاهش پیدا کند. این مقدار ۳ کیلوگرم وزن اضافه، آن‌قدر نبود که او فردی چاق به حساب بیاید، اما این یک شروع پرشی برای کمک به او برای کاهش وزن بیشتر بود.
هیچ چیزی در ذات محصولات لبنی وجود ندارد که بتواند موجب اضافه وزن شود، به جز همان کالری معمولی که داراست. حتی یک لیوان شیر گیاهی (مانند شیر بادام) تنها ۵۰ کالری کمتر از یک لیوان شیرگاو دارد. اما نکته اینجاست که اکثر مردم در مصرف محصولات لبنی مانند بستنی، خامه و پنیر زیاده‌روی می‌کنند.

 

منبع: تبیان

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18358
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید