parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/06/17 - 09:55
  • - تعداد بازدید: 44
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z9Nb

۱۴ کتاب مفید مرتبط با امام حسین(ع) و اصحاب حضرت

سعید طاووسی به معرفی ۱۴ کتاب مفید مرتبط با امام حسین(ع) و پیشنهاد چند کتاب برای مطالعه درباره اصحاب امام حسین (ع) پرداخته است.

به گزارش مفدا به نقل از مهر، سعید طاووسی مسرور، مدرس دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام در یادداشتی به معرفی ۱۴ کتاب مفید مرتبط با امام حسین (ع) و پیشنهاد چند کتاب برای مطالعه درباره اصحاب امام حسین (ع) پرداخته است:

۱- در کربلا چه گذشت؟ (ترجمه نفس المهموم)، نویسنده: ثقة الاسلام حاج شیخ عباس قمی، ترجمه: آیت الله شیخ محمد باقر کوه کمره‌ای، ناشر : مسجد مقدس جمکران.

۲آهی سوزان بر مزار شهیدان (ترجمه اللهوف)، نویسنده: سید بن طاوس، مترجم: آیت الله سید احمد فهری زنجانی، ناشر: مؤسسه چاپ و نشر بین الملل.

۳حماسه حسینی، نویسنده: علامه شهید مرتضی مطهری، ناشر : صدرا.

۴نهضت امام حسین(ع) و قیام کربلا، نویسنده: غلامحسین زرگری نژاد، ناشر : مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی (سمت).

۵تأملی در نهضت عاشورا، نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، ناشر: انصاریان (قم).

۶قیام حسین (ع)، نوشته: سید جعفر شهیدی، ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی.

۷ - مقتل ابو مخنف، گردآوری و ترجمه: حجت الله جودکی، انتشارات خیمه.

۸قرآن، حسین، شهادت نویسنده: مرحوم محمد جواد مغنیه، مترجم: محمد رسول دریایی، ناشر: بنیاد قرآن.

۹سنت عزاداری و منقبت خوانی در تاریخ شیعه امامیه، نویسنده: مؤسسه فرهنگی شیعه شناسی با مقدمه محمود تقی زاده داوری، ناشر: مؤسسه فرهنگی شیعه شناسی.

۱۰روضه‌های استاد فاطمی نیا تدوین و تحقیق: محمد رحمتی شهرضا، ناشر: شاکر.

۱۱ - زندگانی حضرت ابی عبدالله الحسین سید الشهدا (ع)، نویسنده: ابوالقاسم سحاب ناشر: سحاب کتاب.

۱۲حیات فکری و سیاسی امامان شیعه (ع)، نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان ناشر: انصاریان (بخشهای مربوط به امام حسین (ع) و امام سجاد (ع)).

۱۳تاریخ خلفا، از رحلت پیامبر (ص) تا زوال امویان نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، ناشر: دلیل ما.

۱۴صحیفة الحسین (ع) (عربی و فارسی)، نویسنده: شیخ جواد قیومی اصفهانی، ناشر: دفتر انتشارات اسلامی (وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم).

از امام سجاد (ع) روایت شده که در شب عاشورا از پدرم شنیدم که فرمود: «من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحاب خود سراغ ندارم و خویشاوندانی نیکوکارتر و به حقیقت نزدیکتر از خویشاوندان خود نمی‌شناسم خدا شما را از من پاداش نیک دهد.» (به نقل از ارشاد شیخ مفید)

بنابراین کلام منقول از امام ابو عبدالله الحسین (ع)، شایسته است که ما در شناخت آن بزرگوارانی که جسمشان را در پای سید الشهدا (ع) انداختند و روحشان تا ابد پرچم هدایت شد (واعْلام الْقاصدین الیْک واضحةٌ) قدمی برداریم.

درباره یاران امام حسین (ع) کتب و مقالات متعددی به فارسی در دست است که در این مختصر به چند نمونه از آنها اشاره می‌شود:

- ابصار العین فی انصار الحسین، نوشته شیخ محمد بن طاهر سماوی: مشخصات ترجمه (۱): سلحشوران طف، مترجم: عباس جلالی، قم: زائر، ۱۳۸۱.

مشخصات ترجمه (۲): زندگی‌نامه یاران امام حسین‌ (ع)، مترجم: مهدی‌ فصاحت‌، تهران‌: امید آزادگان‌، ۱۳۸۳.

- یاران امام حسین (ع)، آیت الله محمدمهدی شمس الدین، ترجمه محمد معموری، قم: کلمة الحق، ۱۳۸۶.

- اصحاب امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا، سید اصغر ناظم‌زاده‌قمی، قم: مؤسسه بوستان کتاب، ۱۳۹۰.

- یاران شیدای حسین بن علی (ع)، مرتضی آقاتهرانی، قم: انتشارات باقیات، ۱۳۸۶.

- نگاهی به ویژگی‌های اصحاب‌ سیدالشهدا (ع) (مقاله)، جواد سلیمانی‌، مجله معرفت‌، ش‌ ۵۹، (آبان‌ ۱۳۸۱): ص‌ ۶۰ - ۶۷.

  • گروه خبری : امور فرهنگی
  • کد خبر : 18705
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید