parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1394/01/31 - 07:33
  • - تعداد بازدید: 30
  • - زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZLwb

پاداش تنها یک عمل در ماه رجب!

آمده‌ام تا حقت را ادا کنم، وحشت را از تو بردارم، هم‌نشینت باشم تا هنگامی که در صور دمیده شود و در قیامت هم، سایه ای باشم بر سر تو. به راستی حال اکنون این شخص با لحظاتی قبل چگونه قابل قیاس است. این موهبت وصف ناشدنی، پاداش موقت! انجام فقط یک عمل از مجموع اعمال وارده در ماه عزیز و نورانی رجب است.

 

 


 

توبه

 

تصور کنیم حال فردی را در گودال تنگ و تاریک و سیاه قبر، آن هنگام که کسان و اموال و دارایی‌هایش را چون نقشی بر آب و تمام آمال و آرزوهای خود را بر باد رفته می ببیند، آن هنگام که احساس می‌کند هیچ امیدی به رهایی و هیچ مفری برای خلاصی از بستر سرد و نمور گور ندارد، هنگامی که به راستی درک کرده است واقعیت مرگ و پایان کار دنیای خود را.

در چنین حالی که سر در گریبان اندوه گرفته و وحشتی تمام ناشدنی سراپای وجودش را به لرزه انداخته و یأس بر اردوگاه جان وی سایه افکنده و ناامیدانه به عقبای خود می‌اندیشد، به ناگه روزنی از نور پدید آید و هم‌نشینی بر او درآید با نیکوترین صوت و با زیباترین صورت، با رویی خندان و درخشان و با زبانی خوش الحان که او را بشارت دهد بر پایان اندوه و غم و رهایی از هر شدت و سختی و به او بگوید که نترس و نگران و نومید مباش که من هم نشین توأم تا آن هنگام که سر از این گور سیاه برآوری و بر محضر پروردگارت حاضر شوی و او بپرسد که تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی با چنین جلوه ای ندیده‌ام و سخنی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی بهتر از تو نبوئیده ام و در جواب بشنود که من همان نماز لیله الرغائبم که بجای آورده ای.

آمده‌ام تا حقت را ادا کنم، وحشت را از تو بردارم، هم‌نشینت باشم تا هنگامی که در صور دمیده شود و در قیامت هم، سایه ای باشم بر سر تو. به راستی حال اکنون این شخص با لحظاتی قبل چگونه قابل قیاس است.

این موهبت وصف ناشدنی، پاداش موقت! انجام فقط یک عمل از مجموع اعمال وارده در ماه عزیز و نورانی رجب است.

رجب ماه توبه و طلب عفو است و شبی چون لیلة الرغائب را در خود دارد. شبی که عطا و بخشش خداوند در آن خارج از حد تصور آدمی است؛ و این، دلیل نامیدن این ماه به ماه آمرزش خواهی (شهرالاستغفار) است.

از معانی رغائب یکی بخشش و رحمت فراوان و بی حساب است که خداوند بندگان مخلص خود در این ماه نورانی را مشمول آن می‌گرداند.

در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیا و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دستیابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است. در حدیث است که رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند.

رجب ماه خداست و همین ماه خدا بودن رجب است که روزه و نمازهای خاصه و سایر عبادات در ن با نیتی خالص و بدون چشم داشتی، خشنودی ویژه خداوند را به دنبال دارد تا بدان جای که خواسته تمامی فرشتگان گرد مده از سمان‌ها و زمین بر کعبه و اطراف ن در این ماه عزیز را که طلب عفو و بخشش از عبادت کنندگان رجب را مسألت دارند به یکباره اجابت می‌کند و می‌فرماید که «از تمامی ن‌ها در گذشتم»

 

در جایی دیگر نقل شده است که حضرت فرمودند: «از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید زیرا شبی است که فرشتگان آن را لیلة الرغائب می‌نامند.»

 

ماه استغفار امت پیامبر

پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه واله و سلم) فرمودند: ماه رجب ماه استغفار برای امت من است. «رجب ماه نزول و ریزش بی حد و حصر رحمت الهی است و از همین روی است که این ماه را رجب الاصب (ماه نزول سرشار رحمت الهی) نیز خوانده‌اند.»

رجب توصیه و تذکر تمامی معصومین و اولیاست. رمضان ماه امت پیامبر است و شعبان ماه پیامبر، اما رجب ماه خداست و همین ماه خدا بودن رجب است که روزه و نمازهای خاصه و سایر عبادات در آن با نیتی خالص و بدون چشم داشتی، خشنودی ویژه خداوند را به دنبال دارد تا بدان جای که خواسته تمامی فرشتگان گرد آمده از آسمان‌ها و زمین بر کعبه و اطراف آن در این ماه عزیز را که طلب عفو و بخشش از عبادت کنندگان رجب را مسألت دارند به یکباره اجابت می‌کند و می‌فرماید که «از تمامی آن‌ها در گذشتم».

هفتمین ماه سال هجری قمری از حرمت و قداست بی مانندی برخوردار است. در هنگامه محشر ندایی بلند اهالی رجب را فرا می‌خواند (این الرجبیون)، و کسانی که این ماه خدا را درک کرده‌اند و گرامی داشته‌اند، شادمان و هروله کنان به سوی صاحب ندا می‌شتابند؛ و چه سعادتمندند آنانی که در آن وادی اسف و افسوس در زمره اهالی رجب شمرده خواهند شد.

چرخش قمری اکنون فصل ویژه عبادت و بندگی را برایمان به ارمغان آورده و فردا اولین روز این فصل است. فصلی که آغازش «رجب» است و امتدادش با گذر از «شعبان» به «رمضان» رسیده و با «فطر» آن پیوند می‌خورد. به امید پیوستن و همراه شدن با کاروان رجبیون، بعد از هر فریضه مفاتیح می گشاییم و می‌خوانیم «یا من ارجوه لکل خیر و امن سخطه عند کل شر یا من یعطی الکثیر بالقلیل یا من...» و بسیار می گوییم «استغفرالله و اسئله التوبه»

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 17030
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید