parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/04/15 - 12:08
  • - تعداد بازدید: 47
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZTJb

صبح روز امتحان چه بخوریم و چه نخوریم؟

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به مواد غذایی مفید برای بهبود و ارتقای یادگیری افراد، گفت: علاوه بر خوردن صبحانه خوب در صبح روز امتحان، پرهیز از مصرف شام سنگین و پرچرب و داشتن خواب کافی و آرامش در شب قبل از امتحان هم در بهبود کیفیت امتحان مؤثر خواهد بود.

مینا کاویانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه داشتن برنامه غذایی درست و فراهم کردن مواد مغذی کافی برای بدن، از ارکان مهم تندرستی است، اظهار کرد: از این رو علاوه بر سلامت تن، سلامت مغز و در پی آن یادگیری بهتر و داشتن حافظه قوی نیز تحت تأثیر تغذیه مناسب قرار می‌گیرد. بنابراین چنانچه برنامه غذایی شامل سه وعده غذایی اصلی و حداقل دو میان وعده و دربرگیرنده همه گروه‌های غذایی با رعایت اصول تعادل و تنوع باشد، می‌تواند موجب برآوردن نیازهای بدن به مواد مغذی، شود.

از جمله مواد مغذی مؤثر در یادگیری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

البته یادآوری می‌شود علاوه بر داشتن تغذیه سالم، انجام فعالیت بدنی مناسب به همراه داشتن آرامش و خواب و استراحت کافی هم در حفظ شادابی، بهبود یادگیری و تقویت حافظه مؤثر هستند.

نقش صبحانه در یادگیری

این کارشناس انستیتو تغذیه کشور با اشاره به یافته‌های پژوهش‌های علمی، گفت: این پژوهش‌ها نشان داده که صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی است که با تأمین سوخت برای مغز و پیشگیری از افت قند خون، موجب یادگیری بهتر و بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان می‌شود. به ویژه اگر خوردن صبحانه در جمع خانواده و با حضور مادر و پدر باشد، موجب الگوبرداری و ایجاد عادات غذایی صحیح نیز خواهد شد.

تأثیر کیفیت صبحانه روز امتحان در ارتقای عملکرد فرد

وی با طرح این سوال که آیا کیفیت صبحانه روز امتحان می‌تواند نقشی در بهتر امتحان دادن داشته باشد؟،‌عنوان کرد: بله، صبحانه روز امتحان می‌تواند در کیفیت امتحان مؤثر باشد، البته به شرط آنکه از قبل از لحاظ درسی برای امتحان آماده شده باشیم! با خوردن صبحانه مناسبی که بتواند تأمین کننده قند مورد نیاز برای سلول‌های مغز بوده و قند خون را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد و به این ترتیب با ایجاد حس سیری، احساس گرسنگی را به تعویق بیندازد، می‌توان عملکرد مغز را برای حضور ذهن، یادآوری و انتقال مطالب بهبود بخشید.

وی ادامه داد: به این منظور گنجاندن منابع پروتئینی با کیفیت بالا مانند تخم مرغ و شیر کم چرب به همراه کربوهیدرات‌های پیچیده مانند انواع نان سبوسدار در وعده صبحانه مفید خواهد بود. همچنین می‌توان از پنیر کم چرب به همراه مغز دانه‌ها مثل گردو که حاوی اسیدهای چرب ضروری برای مغز هستند و نان‌های سبوسدار استفاده کرد.

مواد غذایی ممنوع برای صبح روز امتحان

کاویانی با بیان اینکه بهتر است مواد حاوی قندهای ساده مانند مربا برای صبحانه روز امتحان مصرف نشوند، تصریح کرد: با توجه به فاصله بین صرف صبحانه تا امتحان، ممکن است فرد دچار افت قند خون و احساس ضعف شود. بنابراین به منظور پیشگیری از افت قند خون در جلسه امتحان به ویژه وقتی ساعت امتحان بین دو وعده اصلی غذایی قرار دارد، مثلاً ساعت ۱۰ صبح، پیشنهاد می‌شود یک میان وعده مغذی پیش از امتحان مصرف شود.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در این رابطه به چند نمونه از میان وعده‌های غذایی سالم اشاره کرد و گفت: ساندویچ‌های سالم خانگی مانند نان و پنیر و گردو، خشکبار و انواع آجیل، میوه‌ها و دانه‌ها مثل شاهدانه و عدس برشته برخی از این میان وعده‌های مفید است.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18519
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید