شورای صنفی نماد همکاری و مشارکت اجتماعی
چهارمین روز از هفته خوابگاه های دانشجویی به نام«شورای صنفی، نماد همکاری و مشارکت اجتماعی» نامگذاری شده است؛ اتفاقی که نشان از اهمیت فعالیت این نهاد دانشجویی در دانشگاههای کشور دارد.
به گزارش مفدا، شوراهای صنفی اگر در بستر قانونی خود و با مشارکت هر چه گستردهتر دانشجویان شکل گیرد، میتواند تبدیل به عاملی برای بهبود شرایط آموزشی-رفاهی واحدهای دانشگاهی شود. همانگونه که دانشگاههای کشور در حال حاضر با استفاده از این ظرفیت، علاوه بر تمرین مردمسالاری در جامعه کوچکتری به اسم دانشگاه، از قابلیتها و ظرفیتهای آن بهرهمند میشوند.
اهمیت همکاری و مشارکت دانشجویان در امور صنفی خود و دیگر همنوعشان تا بدانجاست که آییننامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور منظور از تشکیل این نهاد دانشجویی را ایجاد بستری مناسب برای تقویت زمینههای همفکری و مشارکت دانشجویان در امور صنفی و حفظ و پیگیری حقوق و حریم دانشجویی برشمرده است.
فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت فعال دانشجویان در امور رفاهی آموزشی و پژوهشی و پررنگ نمودن نقش مشورتی دانشجویان در مراحل برنامهریزی و اجرای فعالیتهای مرتبط با امور صنفی دانشجویی دو هدف مهی است که در آیین نامه شوراهای صنفی دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گرفته و نشان از اهمیت مشارکت، همفکری و همکاری دانشجویان در امور خود دارد.
همچنین آشنایی دانشجویان با فرایندهای امور صنفی دانشجویی، آگاهی با تکالیف و حقوق مرتبط با دانشجویان، بهرهمندی دانشگاه از ظرفیتهای خلاق دانشجویی در راستای بهبود ارائه خدمات دانشجویان نیز از جمله اهداف این نهاد دانشجویی برشمرده شده است.
تامل در آیین نامه این نهاد دانشجویی نشان می دهد که تجربهاندوزی، آشنایی بیشتر دانشجویان با توانمندیها، امکانات و چگونگی اداره امور در دانشگاهها، ارتقاء زمینههای همفکری و همدلی دانشجویان و مسئولان دانشگاه به منظور همکاری متقابل نیز از جمله اهداف بنیادینی است که در پس فعالیتهای شوراهای صنفی وجود دارد و باید زمینه را برای تحقق این اهداف فراهم کرد.