ابلاغ مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب»
حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» را برای اجرا به دستگاههای مسئول ابلاغ کرد.
به گزارش مفدا،مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» در جلسه ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۳۹۸/۶/۱۲ به تصویب رسید و شامل شش ماده است که مسئولیت هماهنگی، اجرا و نظارت بر عملکرد دستگاهها در خصوص این مصوبه با وزارت کشور است.
همچنین این وزارتخانه موظف است ستاد راهبری و هماهنگی اجرای مصوبه عفاف و حجاب را تشکیل دهد و گزارش عملکرد این ستاد را بهصورت سالانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.
تمامی مصوبات قبلی در خصوص عفاف و حجاب به قوت خود باقی است
یکی از مهمترین نکات حائز اهمیت در مصوبه، ماده ۴ آن است که در این ماده تصریح شده تمامی مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب به قوت خود باقی است و وظایف مقررشده در ماده ۵ برای دستگاهها وظایف تکمیلی بوده که به وظایف قبلی اضافه شده است.
گفتنی است در بخشی از مقدمه آن چنین آمده است: عفاف و حجاب در قرآن و سنت معصومین علیهمالسلام، آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، همچنین در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز سیاستهای کلی فرهنگی و فرهنگ و آداب ملی، جایگاه رفیعی دارد.
در ماده ۱ مصوبه فوقالذکر هدف از تصویب این «فضایل اخلاقی و فراگیر شدن عفاف و رعایت حجاب شرعی و قانونی و کاهش بدحجابی» بیان شده است.
همچنین در ماده ۲ نیز راهبردهای این مصوبه عبارتند از: «مسئولیتپذیری و پاسخگویی مسئولان دستگاههای اجرایی و سایر دستگاههای حاکمیتی در حوزه عفاف و حجاب»، «به فعلیت رساندن ظرفیتهای مغفول علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حقوقی برای ارتقای وضعیت عفاف و حجاب»، «صیانت از حریم عفت عمومی و گسترش امنیت اخلاقی و مقابله با تهدیدها و جنگ نرم دشمن در حوزه عفاف و حجاب».
وظایف عمومی دستگاههای مجری
ماده ۳ مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» وظایف عمومی دستگاههای مجری را به شرح ذیل مقرر کرده است: «نظارت بر رعایت عفاف و حجاب و ارزشها و شئونات قانونی کشور در حوزه عملکردی»، اصلاح آئیننامهها، شیوهنامهها و دستورالعملهای جاری در دستگاهها در جهت تحکیم فرهنگ عفاف و حجاب و پیشگیری از بروز بدحجابی»، «آگاهیدهی نسبت به مزایا و پیامدهای فردی و اجتماعی عفاف و حجاب برای کارکنان و مناسبسازی محیط کار بانوان برای تأمین امنیت اخلاقی و آسایش آنان».
دستگاههای مسئول اجرای مصوبه
براساس ماده ۵ مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» وزارتخانههای مسئول اجرای این مصوبه عبارتند از: وزارت ورزش و جوانان، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزشوپرورش، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت اطلاعات.
همچنین سازمان بسیج مستضعفین، نیروی انتظامی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، کمیته امداد امام خمینی(ره)، شهرداریهای سراسر کشور هم از سایر سازمانهایی هستند که طبق مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» وظائف و تکالیفی را بر عهده دارند.
همچنین ستاد احیای امربهمعروف و نهی از منکر، سازمان مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان صداوسیما، سازمان حج و زیارت، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بهزیستی، سازمان برنامهوبودجه، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان اداری و استخدامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران هم برای اجرای مصوبه فوقالذکر باید اقدامات تصریح شده در این مصوبه را انجام دهند.
در ماده ۶ مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» ذیل عنوان برنامهریزی، اجرایی سازی، نظارت و ارزیابی مقرر شده: سیاستگذاری و تصمیمگیری کلان و راهبردی در حوزه حجاب و عفاف و نظارت راهبردی و ارزیابی حسن انجام این مصوبه بر عهده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
هماهنگی اجرای مصوبه و نظارت بر عملکرد دستگاهها بر عهده وزارت کشور است
به گزارش ایکنا، همچنین در بخش دیگری از این ماده نیز مقرر شده: ایجاد هماهنگی، تدبیر و پیشبینی سازوکار لازم برای اجرای این مصوبه و نظارت بر عملکرد دستگاهها و نهادها بر عهده وزارت کشور است که با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات و منابع از طریق شورای اجتماعی و سازمان امور اجتماعی کشور و تشکیل ستاد هماهنگی و راهبری اجرای مصوبه عفاف و حجاب اقدام مینماید و گزارش آن را بهصورت سالانه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد کرد.
متن کامل سند را اینجا ببینید.