parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/03/13 - 13:08
  • - تعداد بازدید: 55
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZrFb

پنج محصول شیری حاوی کلسیم بالا را بشناسیم

شیر و مشتقات آن به دلیل قابلیت زیستی شان، منبع خوب کلسیم هستند.

به گزارش مفدا به نقل از مهر، قابلیت زیستی شیر و مشتقات آن بدین معناست که به آسانی توسط بدن جذب شده و به حفظ توازن کلسیم بدن و سلامت استخوان ها کمک می کنند. در مقایسه با سایر منابع غیرلبنی کلسیم، شیر و مشتقات آن دارای منبع خوب کلسیم هستند. ۱ ژوئن هر سال (۱۱ خرداد) روز جهانی شیر نامیده شده است.

بهترین محصولات شیر که نیاز کلسیم روزانه بدن معادل ۱۰۰۰-۱۲۰۰ mg را تامین می کنند، به شرح زیر هستند.

ماست: یک فنجان ماست ساده حاوی ۴۵۰ mg کلسیم است. در مقابل، ۱۰۰ mg ماست یونانی حاوی کلسیم کمتری است (حدود ۱۱۰ mg). ماست کم چرب دارای ۴۵۰ mg کلسیم است از اینرو منبع بهتر کلسیم تلقی می شود.

کفیر: این ماده خوراکی حاوی تمامی مواد مغذی مهم نظیر پروتئین، فسفر، ویتامین B۱۲، ویتامین ، منیزیم، ویتامینD  و حدود ۲۵۰ mg کلسیم است. کفیر در مقایسه با ماست، آنتی بیوتیک قوی تری تلقی می شود، و به هضم و کنترل وزن کمک می کند. نحوه آماده سازی آن شبیه به ماست است، از اینرو حاوی باکتری های کشت شده زنده است که لاکتوز درون شیر را تجزیه می کند. این ماده خوراکی گزینه بسیار خوبی برای روده و برای افرادی است که تحمل لاکتوز را ندارند.

شیر گاو: یک فنجان ۱۰۰ گرمی شیر گاو حاوی ۱۲۵ mg کلسیم است. شیر گاو با ویتامین D که برای سلامت استخوان ها مفید است، غنی سازی می شود. کلسیم و ویتامین D همراه باهم از پوکی استخوان پیشگیری می کنند. مصرف شیرگاو ارگانیک توصیه می شود چراکه فاقد مواد شیمیایی بوده و هضم آن راحت تر است. شیر گاو سرشار از پروتئین هم است.

پنیر: ۱۰۰ گرم پنیر چدار حاوی ۷۲۱ mg کلسیم است. برای افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز را دارند، پنیر چدار و سوئیسی ارجح است چراکه دارای میزان لاکتوز کمی بوده یا فاقد لاکتوز هستند. پنیر چدار دارای میزان پروتئین و کلسیم با کیفیت بالاتر است از اینرو در مقایسه با سایر محصولات پنیر بهتر است.

پنیر لور (پنیر تازه): ۱۰۰ گرم از پنیر لور حاوی ۸۳ mg کلسیم است. افرادی که دائماً به فکر کنترل وزن خود هستند باید پنیر لور را در بخش رژیم غذایی کلسیم شان بگنجانند.

محصولات غنی از کلسیم زیادی وجود دارند که سرشار از مواد مغذی هم هستند. همانطوریکه پروتئین برای سلامت ماهیچه ها ضروری است، کلسیم هم برای سلامت استخوان ها لازم است.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18323
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید