مواد غذایی مضر برای سلامت دندان ها
درست است که مسواک زدن بهترین و سادهترین و البته کمهزینهترین روش برای حفظ سلامت دندانهاست اما باید بدانید برای داشتن دندانهای سالم صرفا مسواک زدن کافی نیست. شما باید از مصرف برخی از مواد غذایی نامناسب پرهیز کنید و حتما نخ دندان بکشید.
چیپس بلای جان مینای دندان
همین چیپسهایی که زیر دندان صدا میدهند و دلمان غنج میزند برای تمام کردن بستهی آن. البته فقط چیپس نیست. انواع کیکهای ساده، شکلاتی، کوکیها و غیره نیز شریک جرم هستند. تمام این مواد غذایی حاوی قند هستند و خطر بالقوهای برای سلامت دندانها دارند. فرقی نمیکند که این مواد غذایی از قند طبیعی مانند عسل باشند و یا قندهای تصفیه شده مانند قند سفید تهیه شده باشد. تاثیر مخرب آنها روی دندانها یکی است. به گفته ی متخصصان دندانپزشک، باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان وجود دارند قند را به اسید تبدیل میکنند و به این ترتیب به مینای دندانها آسیب میزنند. این روند را «دمینرالیزاسیون» میگویند. این اسیدهای تولید شده توسط باکتریهای پلاکهای دندان، کلسیم مینای دندان را حل کرده و از بین میبرند. در نتیجه باعث بروز مشکلی به نام پوسیدگی دندان میشوند.
میوههای خشک که کنه ی دندانها میشوند
آبنباتهای کاراملی، شکلات و میوههای خشک نیز جزو خوراکیهای سرشار از قند هستند که در داخل دهان و به کمک باکتریهای موجود در آن به اسید تبدیل میشوند. حالا چسبندگی این مواد غذایی را به میزان قند آن اضافه کنید. خطر این است که دندان به مدت طولانی در مجاورت بقایای این مواد غذایی قرار میگیرد که به اسید تبدیل شدهاند. نتیجه این میشود که مینای دندان آسیب میبیند و به مرور دندانها از درون میپوسند.
پاستیلهای نعنایی خیلی شیرین
اگرچه پاستیلهای نعنایی برای داشتن نفس خوشبو بسیار موثرند اما مانند آب نباتهای شیرین دیگر، قند باقی مانده در دهان میتواند به مرور باعث آسیب رسانی به دندانها شود. از آنجایی که این پاستیلها به مدت زیادی گوشهی دهان جا خوش میکنند تا آب یا جویده شوند به همین دلیل تماس بیشتری با دندانها دارند و آن ها را آسیبپذیر میکنند. به خاطر اینکه چسبیدن تکهای از پاستیلها به دندانها همان و تجمع اسید زیاد در این نقطه همان.
آب میوههای ترش و اسیدی
اگر حواستان نباشد مصرف نوشیدنیها مانند آب مرکبات ترش(پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره) به مرور باعث آسیب دندانها میشوند. نوشابه ها نیز حاوی قند زیادی هستند که در تماس با باکتریهای دهان به اسید تبدیل میشود.
امان از قهوه و لک شدن دندانها
قهوه یکی از نوشیدنیهای مفید است که خواص خودش را دارد. اما قهوه و همچنین چای و ادویهها و غیره میتوانند باعث لک شدن دندانها شوند. ترکیبات این مواد غذایی بخصوص تانین موجود در چای و غیره به مرور زمان تاثیر خود را گذاشته و دندانها را لک میکنند.