parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/05/22 - 09:24
  • - تعداد بازدید: 46
  • - زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZXLb

وزیر بهداشت در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی: روابط عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی نباید آلوده به سیاست زدگی شوند

وزیر بهداشت خطاب به مسئولین روابط عمومی سازمان‌های تابعه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علو پزشکی گفت: واگن وزارت بهداشت را به لوکوموتیو سیاست نمی بندم و اجازه نمی دهم که سیاست وارد فضای نظام سلامت شود. اجازه ندهید که خدمت رسانی در وزارت بهداشت آلوده به سیاست زدگی شود، امروز، روز وحدت ملی است، همگی باید زیر بیرق مقام معظم رهبری در راستای وحدمت ملی تلاش کنیم. بزرگترین آفت این مملکت، تفرق، انزوای گروهی و سیاسی است.

به گزارش مفدا، دکتر سعید نمکی در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، سازمان های تابعه و مسئولین روابط عمومی ستادی، با بیان اینکه عامل همه حرکت های بزرگ تاریخ، عشق است، اظهار کرد: عشق، موتور محرکه همه ما در حرکت های بزرگ جهانی، منطقه ای و ملی است، "ای عشق ترانه های دلکش از توست، گیرایی باده های بی غش از توست، پیش از تو، من از جرقه می ترسیدم، این جرات تن زدن به آتش، از توست"

کار روابط عمومی عشق می طلبد

دکتر نمکی با بیان اینکه کار روابط عمومی عشق می طلبد، افزود: کار روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که همواره خاموش و بی صدا و پرکار و بی ادعا، در سطح ملی، به خدمت مشغول هستند، ستودنی است.

افرادی که در روابط عمومی ها خدمت می کنند، باید هنرمندترین افراد یک سازمان باشند

وزیر بهداشت بیان کرد: قبل از هر ویژگی، افراد شاغل در روابط عمومی ها برای اینکه خدماتشان موثر واقع شود، باید افرادی هنرمند باشند، نه اینکه صرفا کارمند یک دستگاه تلقی شوند. انتقال مطالب و مفاهیم به مردم و مدیران مافوق، نیازمند یک روش هنرمندانه است. هنر، زبان لطیف گویش احساس و زبان گفتمان عشق و عاشقی و خمیرمایه هنر، عشق ورزی هنرمند است. لذا، افرادی که در روابط عمومی ها خدمت می کنند، باید هنرمندترین افراد یک سازمان باشند تا لطیف ترین و ظریف ترین شیوه های هنرمندانه را برای گفتمان با مردم انتخاب کنند. بنابراین، در حوزه روابط عمومی، نیازمند کارمندان بدون هنر و بی انگیزه نیستیم.

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: درخواستم این است که در روابط عمومی وزارت بهداشت، لطیف ترین و ناب ترین اندیشه های هنرمندانه باب شود و خواسته دیگرم این است که روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، روابط عمومی وزیر نباشند، این روابط عمومی ها باید برای مجموعه وزارت بهداشت کار کنند و فعالیت های وزارت بهداشت را به گوش مردم برسانند و از طرفی، دردمندی مردم و کاستی های خدمت رسانی ما به مردم را به ما منعکس کنند تا برطرف کنیم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: روابط عمومی ها باید ویترین و بیانگر حرکت های مثبت های وزارت بهداشت در سطح ملی و همچنین، امین مردم در انتقال کاستی های مدیران مافوق باشند. اینکه بدون توجه به کاستی ها و صدای مردم، ویترین آرایی کنیم، گفتمان دوسویه ایجاد نکنیم و فقط فعالیت های خود را بزرگنمایی کنیم، روا نیست.

دکتر نمکی افزود: از روابط عمومی دانشگاه ها می خواهم که روابط عمومی وزارت بهداشت باشند و از کوچکترین خدمتی که یک بهورز در دورترین نقطه مملکت ارائه می دهد تا خدماتی که وزیر بهداشت و مسئولین جمهوری اسلامی به عنوان وظیفه به مردم ارائه می دهند را با بیانی حقیقی منعکس کنند و از طرفی، اجازه ندهیم که مشکلات مردم به گونه ای حاد شود، که ما مسئولین بی خبر بمانیم و این موضوع، ابزاری برای دشمنان کشور برای تضعیف حکومت قرار گیرد.

روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی نباید آلوده به سیاست زدگی شوند

وزیر بهداشت با تاکید براینکه روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی نباید آلوده به سیاست زدگی شوند، خطاب به مدیران روابط عمومی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، سازمان های تابعه و مسئولین روابط عمومی ستادی، تصریح کرد: اجازه ندهید که خدمت رسانی در وزارت بهداشت آلوده به سیاست زدگی شود، امروز، روز وحدت ملی است، همگی باید زیر بیرق مقام معظم رهبری در راستای وحدمت ملی تلاش کنیم. بزرگترین آفت این مملکت، تفرق، انزوای گروهی و سیاسی است، باید همگی متحد شویم، چراکه دشمنان این مرز و بوم، با یکدیگر متحد شده اند و چنانچه در داخل کشور به دلیل اختلاف عقیده، منش و روش، به نزاع های گروهی و دسته ای دچار شویم و روابط عمومی ها نیز در این شیپور بدمند، جز تضعیف نظام، چیزی عایدمان نمی شود.

ما متولی سلامت مردم هستیم، نباید به سیاست زدگی مبتلا شویم

دکتر نمکی گفت: بارها اعلام کرده ام که بنده وزیر بهداشت تمام مردمان این سرزمین، اعم از هر عقیده و مذهبی، هستم، ما متولی سلامت مردم هستیم، نباید به سیاست زدگی مبتلا شویم. بارها گفته ام که واگن وزارت بهداشت را به لوکوموتیو سیاست نمی بندم و اجازه نمی دهم که سیاست وارد فضای نظام سلامت شود. ما متعهد به تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم هستیم و در این راستا باید تلاش کنیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در کشور یک سری اسناد بالادستی مانند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی داریم، روابط عمومی دانشگاه ها باید در تبیین این اسناد بالادستی به ما کمک کنند. شایسته است که در این راستا، نظرات و پیشنهادات، از سوی مدیران دانشگاهی به ما و از سوی ما به دانشگاه ها منتقل شود.

دکتر نمکی با اشاره به موفقیت در راستای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون، بیان کرد: امروز، نظام سلامت ضرورت ها و اولویت هایی دارد که در اجرای این اولویت ها، دانشگاه های علوم پزشکی با تمام توان خود، وزارت بهداشت را کمک و همراهی می کنند. بسیج ملی کنترل فشارخون یکی از این ضرورت ها است، که اجرای آن با کمک دانشگاه ها، بسیار مطلوب پیش رفت و این همراهی ستودنی است. مقرر بود که در این بسیج، ۲۰ میلیون نفر مورد سنجش فشارخون قرار گیرند، اما این آمار به ۳۰ میلیون نفر رسید. این رکورد به گونه ای بود که دکتر تدروس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، از ایران قدردانی کرد. بعداز پیروزی انقلاب اسلامی، چنین بیانیه و قدردانی از ایران، آن هم در اوج تحریم ها که دشمنان کشور منتظرند در انزوای سیاسی فرو رویم و شاخص های سلامتی مان دچار تنزل شود، بسیار اهمیت دارد. دکتر تدروس اعلام کرد که ایران یکی از پیشتازان مقابله با بیمای های غیرواگیر است. این افتخار بزرگ، نشان لیاقتی برای شما عزیزان در عرصه نظام سلامت است.

وزیر بهداشت بیان کرد: درحال حاضر، بیماری دیابت، بهداشت روان، سرطان ها و حوادث جاده ای جزو معضلات نظام سلامت محسوب می شوند، از طرفی، نباید از بیماری های عفونی غافل شد. چراکه مملکت گسترده ای داریم و با تنوع اقلیم و فرهنگ ها، با تنوع بیماری ها نیز روبرو می شویم.

تغییر شیوه زندگی مردم، نیازمند روش های هنرمندانه در روابط عمومی ها است

دکتر نمکی با تاکید بر تغییر شیوه زندگی مردم، تصریح کرد: چنانچه نتوانیم شیوه زندگی مردم را تغییر دهیم، برنامه های ما راه به جایی نمی برد. تغییر شیوه زندگی مردم، نیازمند روش های هنرمندانه در روابط عمومی ها است. شعار امسال ما "هر خانه یک پایگاه سلامت" است و باید در این راستا، برنامه ریزی کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ارتباط با مردم زبان مناسب می طلبد، تاکید کرد: روابط عمومی های محلی می توانند زبان گفتمان موثر و شیوه ارتباط ما با مردم را تعریف کرده و مدل های مناسب ارتباطی برای پیشرفت برنامه های ملی را معین کنند. تقاضای من این است که مدل های محلی و بومی برای ارتباط با مردم هر منطقه تهیه و تعریف شود.  

لزوم تعریف زبان ارتباط موثر با مردم احساس می شود

به گزارش وبدا، دکتر نمکی اظهار کرد: بسیج های ملی بعدی در راه است، لذا لزوم تعریف زبان ارتباط موثر با مردم احساس می شود. وقتی بسیج ملی فشارخون با موفقیت مدیریت شد، مشخص است که روابط عمومیها، بسیج های بعدی را نیز بهتر مدیریت خواهند کرد. روابط عمومی ها برای تعیین مدل ارتباطی با مردم دست شان باز است. لذا روش های بومی متناسب با استان و اقلیم خود را شناسایی و انتخاب کنند.

وزیر بهداشت در پایان خطاب به مدیران روابط عمومی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، سازمان های تابعه و مسئولین روابط عمومی ستادی، یادآور شد: شما می توانید برای پیشبرد اهداف وزارت بهداشت و اطلاع رسانی موثرتر، از ظرفیت های بیرون از مجموعه، مانند اصحاب رسانه نیز کمک بگیرید. گاهی اوقات، بی جهت بین ما و اصحاب رسانه فاصله ایجاد کرده اند، هر انتقادی از سوی اصحاب رسانه، به این معنا نیست که با ما درافتاده اند. روابط عمومی ها نباید خود را درگیر این رانش ها و کشش ها کنند. چراکه کار نکرده زیاد داریم و وقت زیادی نداریم که هم جوابگوی حاشیه ها باشیم و هم اینکه کار مردم را انجام دهیم. لذا، روابط عمومی ها نباید به تله رانش و کشش های ژورنالیستی دچار شوند. برخی از این حاشیه ها، پاسخگویی لازم ندارد. اما، این نکته نیز حائز اهمیت است که هر انتقادی از سوی اصحاب رسانه به معنای ضدیت با وزارت بهداشت نیست. امیدوارم با همدلی و مشارکت، برای آینده جمهوری اسلامی ایران، گام های موثری برداریم./۲۰۷

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18637
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید