parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/05/19 - 13:28
  • - تعداد بازدید: 64
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNLb

پخت نان تازه با مخمر ۴۵۰۰ ساله!+تصاویر

فکر می‌کنید وقتی یک فیزیکدان، یک شیمیدان و یک مصرشناس یک کوزه حاوی مخمر از مصر باستان به جا مانده از ۴۵۰۰ سال پیش را در اختیار داشته باشند، با آن چه می‌کنند؟ پاسخ شاید هر چیزی باشد جز پختن نان تازه!

به گزارش معاونت فرهنگی دانشجویی، آشپزی مسلما هم یک هنر و هم یک علم است و اگر شما یک فیزیکدان باشید که یک مقدار مخمر ۴۵۰۰ ساله در اختیار دارد، می‌توانید علمی نان بپزید!

"سیموس بلکلی"(Seamus Blackley) دانشمند و طراح بازی‌های ویدئویی به تازگی با استفاده از مقداری مخمر باستانی که در یک سفال مصری متعلق به ۴۵۰۰ سال پیش یافت شده است، یک قرص نان پخت و این آشپزی خاص وی در فضای مجازی معروف شده است.

بلکلی با دکتر "سرنا لاو" مصرشناس و "ریچارد بومن" میکروبیولوژیست همکاری کرد تا نمونه‌های مخمر را از موزه باستان شناسی و مردم شناسی "پیبادی"(Peabody) در هاروارد در اختیار بگیرد.

وی در توئیتر توضیح داد: این مخمر از منافذ گلدان‌های سرامیکی مصر باستان که زمانی برای تولید آبجو و نان استفاده می‌شده است، برداشته شد.

بلکلی و همکارانش بیش از یک سال مشغول جمع‌آوری مخمر از این گلدان‌ها بودند و میکروارگانیسم‌های موجود در آنها را مورد مطالعه قرار دادند.

وی نوشت: نمونه‌ها برای تجزیه و تحلیل دقیق به "بومن" سپرده شدند. البته من شیطنت کردم و کمی از آن را نگه داشتم.

بلکلی نمونه خود را استریل کرد و سپس آن را برای پخت نان به کار برد. وی مخمر را با دانه‌های باستانی و ارگانیک ترکیب کرد، مقداری آب و روغن زیتون تصفیه نشده اضافه کرد و یک خمیر ترش باستانی در قرن بیست و یکم ایجاد کرد.

بلکلی در توییتر خود نوشت: ایده این است که یک خمیر با موادی که مخمر از ۴۵۰۰ سال در خود دارد تهیه شود. عطر این مخمر با هر چیزی که من تاکنون تجربه کرده‌ام، متفاوت است.

او از هر مرحله از مراحل پخت عکس می‌گرفت و اگرچه برای استریل کردن و تزریق مخمر باستانی باید چند مرحله اضافی را پشت سر می‌گذاشت، اما در نهایت به یک خمیر معمولی رسید.

وی با به اشتراک گذاشتن عکسی از خمیر حاصل نوشت: این خمیر باستانی به صورت دیوانه‌واری تخمیر شده و عمل آمده است.

بلکلی پس از پخت نان از خمیر باستانی نوشت: عطر آن شگفت آور و جدید است. این نان بسیار شیرین‌تر و غنی‌تر از خمیرهایی است که به آن عادت کرده‌ایم. این یک تفاوت بزرگ است. بعد از خنک شدن هم طعم آن را می‌چشیم.

سپس لحظه تاریخی چشیدن طعم این خمیر باستانی فرا رسید. بلکلی در مورد طعم این نان خاص نوشت: تکه‌های این نان سبک و پر از منفذ است. عطر و طعمش فوق العاده است. من احساساتی شده‌ام.

وی در ادامه نوشت: این نان واقعا متفاوت و معرکه است و به راحتی می‌توانید آن را تشخیص دهید. این بسیار هیجان انگیز است و من بسیار متحیر هستم که کار کرد.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18628
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید