گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۸ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۹۱ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۵۳۳ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۲۵۵۳ مورد

تعداد بازدید های کل : ۱۰۶۳۱۹۲ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٤٠١/٧/٢١ - ۱۴۸۸ مورد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: سند جدید عفاف و حجاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شد

شنبه ٣٠ شهریور ١٣٩٨ ساعت ١٢:٢٠ ب.ظ   ( بازدید : 301 نفر )


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین سند جدید عفاف و حجاب خبر داد و گفت: این سند بعنوان سند متمم مصوبات قبلی بر مواردی که تعین بیشتری دارد تاکید شده است.

به گزارش مفدا به نقل از مهر، سعیدرضا عاملی گفت:  واقعیت این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی یک سرمایه ملی است و به عنوان یک نهاد فراقوه‌ای/چند قوه ای که روسای قوای سه گانه، روسای کمیسیون‌های مربوطه مجلس شورای اسلامی، وزرا و جمعی از اعضای حقیقی در آن حضور دارند، دارای یک ظرفیت بزرگ و اثر گذار در حوزه سیاست گذاری علم و فنآوری و فرهنگ است.

وی ادامه داد: این پتانسیل و ظرفیت بزرگ در تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی حوزه فرهنگ و علم و فناوری به کار گرفته می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این نهاد میراث امام خمینی «ره» است و در سال ۱۳۶۳ با فرمان ایشان این شورا تشکیل شد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی همواره مورد حمایت رهبر معظم انقلاب بوده است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پس از ارتحال امام خمینی «ره» تا امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی همواره مورد حمایت رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» بوده است.

وی افزود: نگاه ایشان به شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد مهم و تاثیرگذار است که مصوبات آن در حکم قانون و لازم الاجرا است.

شورای عالی انقلاب فرهنگی تاثیرات گسترده‌ای را بر حوزه فرهنگ و علم داشته است

عاملی ادامه داد: با توجه به این جایگاه به نظر من شورای عالی انقلاب فرهنگی تاثیرات بسیار گسترده‌ای را در طول این سی و شش سال فعالیت خود بر حوزه فرهنگ و علم داشته است.

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نقشه جامع علمی کشور، همه ستادهای علم و فناوری و بسیاری از زیرساخت های نهادی و مقررات گذاری ها و همچنین تدوین مسیرها از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

رکوردهای عرصه‌های علمی و فناوری، محصول تلاش شورای عالی انقلاب فرهنگی است

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به تشکیل بیش از ۱۲۰ جلسه این ستاد افزود: در حقیقت اگر رشدی درحوزه علم و فناوری کشور ایجاد شده و رکوردهای خوبی در بسیاری از عرصه‌های علمی و فناوری به دست آمده، محصول تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و البته سرمایه عظیم و کارآمد جامعه علمی کشور است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ هم به حمدلله توفیقات زیادی داشته‌ایم ولی کار در حوزه فرهنگ به مراتب پیچیده تر است.

ایجاد ساختار جدید در حوزه فرهنگ در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

عاملی گفت: خوشبختانه در این دوره تلاش کردیم در حوزه فرهنگ یک ساختار جدید و توانمند در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد کنیم و الان در دبیرخانه دو ستاد ملی یعنی ستاد فرهنگ و ستاد علم و فناوری مشغول به کار هستند.

اجرایی کردن نقشه مهندسی فرهنگی از اولین کارهای ستاد فرهنگ بود

وی افزود: یکی از اولین کارهای ستاد فرهنگ این بود که نقشه مهندسی فرهنگی که از سال ۱۳۸۰ با تاکید رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» مبنی بر برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگ با یک تلاش گسترده‌ای تدوین و تصویب شد، را اجرایی کنیم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: این سند یک بار در سال ۱۳۹۱ و یک بار در سال ۱۳۹۳ ابلاغ شد، اما اولین کار که بعد از ابلاغ این سند باید صورت می‌گرفت تشکیل ستاد راهبری و هماهنگی این سند بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ریاست این ستاد برعهده رئیس جمهور و در صورتی که ایشان فرصت نداشته باشند بر عهده معاون اول ایشان است که متاسفانه در این ۵ سال اخیر این ستاد تشکیل نشده بود.

طبقه بندی تحقق تمدن نوین اسلامی توسط مقام معظم رهبری در ۵ مرحله

وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در یک نگاه جامع و راهبردی و فرآیندی تحقق تمدن نوین اسلامی را در ۵ مرحله طبقه بندی کرده‌اند.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در تشریح این ۵ مرحله ادامه داد: از نظر ایشان مرحله اول «پیروزی انقلاب اسلامی» بود و مرحله دوم «نظام سازی» بود که به لطف خداوند متعال با تصویب قانون اساسی با اکثریت آرای ملت و شکل‌گیری نهادهای اصلی انقلاب این مرحله نیز شکل گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مرحله سوم استقرار دولت اسلامی و به دنبال آن جامعه اسلامی و در نهایت رسیدن به یک فضای فاخر که ایشان از آن به تمدن نوین اسلامی تعبیر می‌کنند، است.

امروز در مرحله استقرار جامعه و دولت اسلامی هستیم

وی افزود: به نظر من ما امروز در مرحله استقرار جامعه اسلامی و دولت اسلامی به معنای دولتی که بتواند عدالت اجتماعی را فراگیر و ارزش های اسلامی را پیاده کند، هستیم که در این مرحله سند نقشه مهندسی فرهنگی به معنای حقیقی نقش آفرین است.

دبیر ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی گفت: برای تدوین و تصویب این سند خیلی زحمت کشده شده و من هم به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خودم را  مکلف و موظف می‌دانم که این سند را اجرایی کنم.

وی افزود: برای تصویب این سند ۳۴ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اختصاص پیدا کرده است.

به جای آنکه به گذشته برگردیم، باید بررسی کنیم که الان چه کار کنیم

عاملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت اجرای اسناد راهبردی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: من ترجیح می‌دهم به جای آنکه به گذشته برگردیم، بررسی کنیم و ببینیم که الان باید چه کار کنیم.

متصل کردن سیاست‌های فرهنگی به برنامه‌های ۵ ساله توسعه از وظایف مهندسی فرهنگی

وی افزود: برای سند نقشه مهندسی فرهنگی ۶ وظیفه ترسیم و تعیین شده که اولین وظیفه تقسیم کار ملی، یکپارچه سازی سیاست‌های حوزه فرهنگ و از همه مهم‌تر متصل کردن سیاست‌های فرهنگی به برنامه‌های ۵ ساله توسعه کشور است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اولین اقدامی که در جلسه دوم ستاد راهبری و هماهنگی سند نقشه مهندسی فرهنگی انجام شد این بود که تشکیل یک کمیته تلفیق به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  و عضویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و متناسب با موضوعات رئیس دستگاه مربوطه به تصویب رسید.

تدوین برنامه های ۵ ساله توسعه در کمیته تلفیق مهندسی فرهنگی

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: هدف از تشکیل این کمیته این است که برنامه‌های ۵ ساله هفتم توسعه کشور و همچنین برش های سالیانه برنامه و بودجه سالانه کشور در حوزه فرهنگ تدوین و بررسی شود.

وی افزود: این جزء آرزوهای ما بود که مصوباتی داشته باشیم که وقتی وارد اجرای این مصوبات می‌شویم دستمان بسته نباشد یعنی بودجه در اختیارمان باشد و ایده و اقدامات واقعی با هم تطبیق داشته باشد.

عاملی ادامه داد: الان با این اتفاقاتی که در ذیل ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی می‌افتد؛ به نظرم اوضاع  بهتر خواهد شد.

شاخص‌های مشخصی برای اندازه ‌گیری فرهنگ اسلامی نداریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح برخی نقاط ضعف فرهنگی کشور گفت: ما هنوز بعد از ۴۰ سال شاخص‌های مشخصی برای اندازه ‌گیری فرهنگ اسلامی نداریم.

وی افزود: البته یک مقداری از این مشکل به تعدد نظرات مدیران و مسئولان فرهنگی کشور باز می‌گردد و مقداری هم به این مشکل بر می‌گردد که ما بر این موضوع تمرکز نکرده ایم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: به نظر من الان با وجود سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور یک زمینه مناسب برای تمرکز جدی و مبتنی بر برنامه، بودجه و راهبری مشخص در حوزه فرهنگ ایجاد می‌شود.

عاملی گفت: وقتی سند نقشه جامع علمی کشور تدوین و تصویب شد، این سند به یک سند مبنا برای راهبری حوزه علم و فناوری کشور تبدیل شده است.

وی افزود: یکی از مصوباتی که ذیل سند نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسید، تشکیل ستادهای ملی فناوری مانند ستاد زیست فناوری، ستاد فناوری نانو، ستاد سلول‌های بنیادین و... بود که مرجعیت و محوریت مهم برای توسعه و پیشرفت علمی در این حوزه ها داشت.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: این ستادها منشا موفقیت‌های بزرگی برای کشور شدند که دستیابی به رتبه ۷ در فناوری نانو در جهان، قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور اول جهان در زیست فناوری از جمله این موفقیت‌هاست.

عاملی گفت: تمرکز، پیگیری، رصد و تقسیم کار ملی حوزه علم و فناوری از اهم کارهای انجام شده ذیل نقشه جامع علمی کشور است.

۱۳ برنامه کلان ملی  و ۳۰۰ برنامه اقدام در نقسه مهندسی فرهنگی

وی با اشاره به لزوم پیاده سازی این تجربه در حوزه فرهنگ افزود: قطعا سند نقشه مهندسی فرهنگی راه را برای ما ترسیم کرده چون در این سند ۱۳ برنامه کلان ملی  و ۳۰۰ برنامه اقدام وجود دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همانطور که در حوزه علم و فناوری ستادهای فناوری ملی را داریم در سند نقشه مهندسی فرهنگی هم پیش بینی تشکیل ستادهای فرهنگی شده است.

پارکهای دانش بنیان مرتبط با حوزه فرهنگ توسط بخش خصوصی باید شکل گیرند

عاملی در تشریح این موضوع گفت: ما همانگونه که به پارک‌های علم و فناوری نیاز داریم که در برخی از این پارک‌ها حدود ۴۵۰۰ نفر در بخش خصوصی شاغل هستند و مثلا در همین پردیس علم و فنآوری ۸ هزار میلیارد تومان درآمد ثبت شده دارد، نیازمند پارک های دانش بنیان حوزه های مرتبط با فرهنگ هستیم که بخش خصوصی کارگزار آن خواهند بود.

وی افزود: باید این ستادها مبتنی بر شاخص‌ها و معیارهایی باشد که ما را به جامعه اسلامی برساند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح این شاخص‌ها ادامه داد: ما نمی‌خواهیم در این شاخص‌ها از جوامعی که با جامعه ما شباهت و سنخیتی ندارند، تقلید کنیم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: ما باید شاخص‌هایمان را طوری طراحی بکنیم که ما را در حرکت به سمت جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی کمک بکند.

وی افزود: به نظر من این پتانسیل و قابلیت در سند نقشه مهندسی فرهنگی وجود دارد.

تشریح روند اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعیدرضا عاملی در بخش دیگری از سخنان خود و در تشریح روند اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی گفت: ۲۹ تیرماه سال جاری اولین جلسه ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد را می‌توان آغاز اجرایی شدن این سند دانست اگر چه بعضی از بخش های سند قبلا مورد توجه قرار گرفته بود ولی رسمیت کار با تشکیل ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگ تحقق پیدا کرده است.

وی افزود: من بسیار امیدوار هستم که اگر یک برنامه ۵ ساله در حوزه فرهنگ اجراء شود جامعه دینی ما بتواند احساس کند که اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ اسلامی افتاده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود و در مورد سند عفاف و حجاب نیز گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه در گذشته سه مصوبه داشته که در جلسات ۴۱۳ و ۵۶۶ و همچنین تنفیذ مصوبه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۸۴ مصوبات مهمی داشته که خلاء های نیز در مصوبات قبلی در خصوص وظایف دستگاه ها احساس شد که منتهی به طرح مجدد در شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.

تصویب سند جدید عفاف و حجاب برای رفع خلاها و کاستی های اسناد قبلی

وی افزود: لذا یک سند جدید با تلاش شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون اجتماعی دبیرخانه با همکاری وزارت کشور تدوین شد که در جلسه ۸۱۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیات این سند تصویب شد.

دکتر عاملی ادامه داد: به دلیل تعدد مواد این سند هم روسای سه قوه و هم بعضی از اعضای شورا نظر داشتند که این سند باید قدری خلاصه شود به طوری که روند اجراء را بتوان پیگیری کرد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: همه دستگاه‌ها مانند صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... دارای وظائف ذاتی در زمینه ترویج عفاف و حجاب هستند و ما در این سند بعنوان سند متمم مصوبات قبلی بر مواردی که تعین بیشتری دارد تاکید شده است.

سند جدید عفاف و حجاب در نقش متمم اسناد قبلی است

وی افزود: لذا در جلسه ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده ۲ این سند که تاکید دارد مصوبات قبلی شورا به هیچ عنوان نقض نشده و همچنان معتبر است و سند جدید در نقش متمم آن سند بخشی از وظائف مغفول و بر زمین مانده را تعیین کرده، به تصویب رسید.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به حمدلله مجموعه سند به استثنای ماده ۵ که در مورد وظائف و تکالیف دستگاه‌ها است، به تصویب رسید.

وی گفت: در مورد وظائف و تکالیف دستگاه‌ها هم شورای عالی انقلاب فرهنگی اختیارات خود را به یک کمیته تفویض کرد تا این کمیته موضوع را بررسی کند و مصوبه این کمیته مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.

عاملی افزود: امیدواریم با تلفیق مجموعه اسناد مصوب حوزه عفاف و حجاب، یک سند واحد در این حوزه داشته باشیم که ابعاد متنوع حجاب و عفاف که یک ارزش بنیادین و محوری در جامعه اسلامی است پوشش داده شده باشد.

وی در مورد جایگاه عفاف و حجاب در سایر اسناد بالادستی گفت: هم در سند نقشه مهندسی فرهنگی و هم در سند دانشگاه اسلامی، عفاف و حجاب دارای جایگاه مهمی است و وظایفی نیز برای نهادهای آموزشی و فرهنگ عمومی مشخص شده است و در سند عفاف و حجاب هم در مورد وظائف دستگاه‌هایی مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سند دانشگاه اسلامی ارجاع داده شده است.


منبع : معاونت دانشجویی و فرهنگی چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.




















جستجو
زن ریحانه است (۱۱۲۱۶ بازدید)
مهارت حل مسئله (۵۳۹۳ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...