parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1394/05/18 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 29
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zy1b

قرآن، کتاب پایان‌نامه و پژوهش نیست بلکه باید به آن عمل شود

در آخرین نشست همایش کشوری فعالان قرآنی مطرح شد:

قرآن، کتاب پایان‌نامه و پژوهش نیست بلکه باید به آن عمل شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت آخرین سخنران همایش کشوری فعالان قرآنی در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور جلیل معماریانی بود.

این مدرس دوره‌های فرهنگی کشور در سخنانی با عنوان انتظار، بیان داشت: امیدوارم ما مشمول این جمله عجیب مولی علی (ع) نباشیم که خطاب به بعضی صحابی خود گفته بودند که حاضرم ده تای شما را بدهم و یکی از یاران معاویه را بگیرم.

وی ادامه داد: متأسفانه ادبیات بسیجی در حال فراموشی است و به‌ جای آن فرهنگ تعارف جایگزین شده است.

این سخنران مذهبی ادامه داد: باید محور همه کارهایمان عمل صالح منطبق بر خواست خداوند باشد. «حال کردن» حتی در مسائل خوب می‌تواند باعث جهنمی شدن شود. باید وظیفه خود را بشناسیم و به آن عمل کنیم. مهم در این بخش دیدگاه خدا و ولی خدا است.

وی ضمن انتقاد از روحیه حاکم بر دانشگاه‌ها گفت: در دانشگاه‌ها عقل تبدیل می‌شود و آخرش هم فرد در عشقی نافرجام می‌سوزد. دانشجو اول کار با انگیزه وارد می‌شود و بی‌انگیزه خارج می‌شود. اجازه بدهید در مورد سلامت جسمی و روحی حرفی نزنم!

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری گفت: معظم له فرمودند باید علی‌القاعده، خروجی دانشگاه‌های ما افرادی مانند چمران باشند؛ اما من متأسفانه عرض می‌کنم خروجی‌های دانشگاه حتی چمدان‌ هم نیستند چه برسد به چمران.

وی با اشاره به آیات قران گفت: فراموش نکنیم که فقط یک موعظه بنا به آیه قرانی وجود دارد و آن‌هم این است که موظفیم هرکدام از ما برای خدا بلند شویم. حرف زدن و همایش و این موارد، بلند شدن نیست و اگر در آن افراط باشد، بی‌فایده است. قرآن، کتاب پایان‌نامه و پژوهش نیست بلکه باید به آن عمل شود.

این شخصیت فرهنگی مذهبی خطاب به دانشجویان گفت: کسی که منتظر فرج است باید هم در ذهن و هم عمل این انتظارش پیدا باشد. نمی‌شود فرد جمعه‌ها تا بعد از ظهر بخوابد و خود را منتظر هم بداند.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 17133
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید