parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/05/14 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 47
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZWGb

غذاهای پر خطر تابستان را بهتر بشناسید

پس از خوردن غذای آلوده ممکن است علائم مسمومیت در کمتر از ۳۰ دقیقه ظاهر شود.

پس از خوردن غذای آلوده ممکن است علائم مسمومیت در کمتر از ۳۰ دقیقه ظاهر شود.

برگرها: بخش‌های نپخته گوشت بویژه برگرها می‌تواند شما را در خطر مسمومیت با باکتری خطرناکی به نام اشرشیاکلی قرار دهد. مسمومیت ناشی از مصرف گوشت نپخته با علائمی از قبیل اسهال، درد شکمی، تب و استفراغ همراه است و دوره نهفتگی آن بین دو تا هشت روز است.

جوانه‌ها: دانه حبوبات و غلات برای رشد و جوانه‌زنی نیاز به محیط مرطوب و گرم دارند و این شرایط محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها بویژه سالمونلا و اشرشیا کلی خواهد بود. حتی اگر این جوانه‌ها در شرایط بهداشتی و در منزل تهیه شوند، بازهم در این فصل در معرض آلودگی با این میکروب‌های خطرناک هستند.

سالاد تهیه شده از سبزیجات برگی: سالادها و سس‌های تهیه شده برای پوشش‌دهی آنها، بویژه اگر به‌صورت دستی تهیه شده‌اند، می‌توانند شما را در تابستان در معرض بیماری قرار دهند. کاهو و فردی که سالاد را تهیه کرده خود از منابع اصلی آلودگی سالاد محسوب می‌شوند. مواد اولیه برای تهیه این سالادها به طرق مختلف آلوده می‌شوند؛ از آبیاری با آب آلوده در مزرعه تا دستان آلوده افراد و وسایل آلوده.

بستنی‌های دست‌ساز و خانگی: یکی از مواد مورد استفاده در تهیه بستنی تخم‌مرغ خام است که حاوی باکتری خطرناکی به نام سالمونلاست. در بسیاری از کارخانجات از تخم‌مرغ پاستوریزه برای تهیه بستنی استفاده می‌شود حال آنکه در منزل یا فروشگاه‌ها ممکن است از تخم مرغ خام استفاده شود. سالمونلا با حرارت و پاستوریزاسیون از بین می‌رود. بنابراین بستنی‌های ساخته شده در فروشگاه‌ها ممکن است آلوده به این باکتری باشند. علاوه بر سالمونلا، خطر مسمومیت با لیستریا نیز با مصرف این‌گونه بستنی‌ها وجود دارد.

خربزه و هندوانه: این دو میوه محبوب تابستانی در معرض آلودگی با لیستریا هستند. این میکروب در سطح پوست این میوه‌ها باقی می‌ماند. بنابراین قبل از قرار دادن این میوه‌ها در یخچال و نیز برش حتماً آنها را شسته و حتی با وسیله مناسبی بسائید. در غیر این صورت هنگام برش باکتری‌ها از سطح به داخل وارد شده و در صورت نگهداری باقیمانده میوه برای روزهای بیشتر، آنها را بشدت آلوده می‌کند.

گوجه‌فرنگی: گوجه‌فرنگی اغلب در سالاد و ساندویچ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد اما به‌دلیل این‌که پخته نمی‌شود، می‌تواند منشأ شیوع بسیاری از بیماری‌ها باشد. بنابراین قبل از مصرف آن را به دقت شسته و فاسد شده‌ها رو دور بریزید.

تخم‌مرغ زده شده: خطر آلودگی با سالمونلا در تخم‌مرغ بسیار بالاست به ویژه اگر در دمای مناسب نگهداری نشود (دمای یخچال یا کمتر). همیشه سعی کنید تخم‌مرغ را از فروشگاه‌هائی تهیه کنید که آن را در قسمت سرد نگهداری می‌کنند. اگر در حین آشپزی لازم است تخم مرغ همزده را برای زمانی نگهداری کنید، حتما آن را در ظرف یخ قرار دهید.

سالاد ماکارونی: استافیلوکوکوس اورئوس در پوست و موی افراد وجود دارد و ممکن است در حین تهیه این غذا منتقل شود بویژه اگر در یخچال نگهداری نشود.

سالاد سیب‌زمینی: زمانی که سیب‌زمینی پخته می‌شود، ممکن است باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم در آن زنده باقی بماند. سرد کردن آرام این سیب‌زمینی در شرایط مساعدی برای جوانه‌زنی اسپورهای آن فراهم می‌آورد و این باکتری سم بسیار خطرناکی تولید می‌کند.

بنابراین اگر قصد تهیه این غذا را دارید سیب‌زمینی را در همان روز تهیه کنید و هرگز از سالادهای سیب‌زمینی تهیه شده در بیرون از منزل به‌دلیل عدم‌اطمینان از چگونگی تهیه آن استفاده نکنید.

منبع: جام جم

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18408
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید