parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/03/06 - 12:18
  • - تعداد بازدید: 39
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZBEb

رستگاری در ۳۰ گام

نسیم رحمت خدا بر خزان دلشکسته ها در فرصت مهمانی الهی می وزد و هر انسان به اندازه ظرفیتی که در خود ایجاد کرده می تواند از سفره گسترده خداوندی بهره مند شود، پس باید ظرفیت خود را ارتقا دهیم تا امکان استفاده بیشتر از این خوان آسمانی و رستگاری فراهم شود.

به گزارش مفدا، رمضان فرصتی ناب برای چیدن گوهرهای اجلالی است که اگر نتوانیم از آن بهره مند شویم، زیان دیده دنیا و آخرت خواهیم بود و در صورت فرصت شناسی و با راز و نیاز سحری از آن دولت می‌گیریم.
اکنون سفره پرنعمت رمضان گسترده شده و خداوند این فرصت را به بندگان خود عطا فرموده که لقمه هایی از آن بردارند. فرصت روزه داری سعادتی است که فقط نصیب بشریت شده است و باید قدر آن را دانست.
بشر امروز گرفتار تاریکی ها و پلیدی هایی است که همه آنها برگرفته از تلاش شیاطین برای تسخیر روح انسان ها است و برای رهایی از این دام، تمسک به قرآن و انس با آن در روزها و شب های رمضان ضرورت دارد.
رمضان می تواند آغازی بر سعادتمندی ما باشد، در صورتی که معرفتی ناب نسبت به این ماه پرفضیلت کسب کنیم، زیرا ماه خدا فرصتی تعریف شده برای رستگاری است که خداوند در مقابل انسان سرگشته قرار داده است.
رمضان علاوه بر ایجاد امکان خودسازی و تزکیه فردی، فرصت های نابی برای همنوایی با دیگر انسان ها و توجه به جامعه فراهم می آورد.
کسی نمی تواند ادعا کند که نسبت به ماه مبارک معرفت کسب کرده اما در دستگیری از مستمندان تلاشی نکرده باشد.
رمضان روزی رسان و سعادت بخش کسانی خواهد بود که نعمت های عطا شده از سوی ذات اقدس الهی را با دیگران قسمت می کنند و بی تفاوت از کنار مشکلات بندگان خدا نمی‌گذرند.
رحمت الهی در جای جای ماه خدا گسترده است؛ نیمه همین ماه مبارک در بین سفره خداوندی سفره کوچک دیگری پهن می شود و بهره مندی از آن نصیب کسانی می شود که ذکر سبط اکبر حضرت امام حسن مجتبی (ع) را فریاد می زنند.
نیمه ماه خدا ماه علی جلوه گر می شود تا رحمتی مضاعف برای انسان ها باشد و قرص خورشید محمد (ص) نورافشانی می کند و این فرصت دیگری برای سعادت است و همین انس با اهل بیت علیهم السلام زمینه ساز حضور در شب های قدر خواهد بود که به فرموده قرآن کریم بهتر از هزار شب است.
به گزارش ایرنا، درهای رحمت الهی در این ماه گشوده و شیاطین در غل و زنجیر هستند و موقعیتی ممتاز برای اصلاح فراهم است و بنده خالص کسی است که از آن بیشترین بهره را برده و قدردان این مهمانی با عظمت باشد.
رمضان ماه نزول قرآن است و قرآن دریچه ورود انسان به ملکوت خداوندی است. قرآن نور است و مسیر حرکت انسان را نورباران می کند و تمسک به قرآن است که می تواند هدایت گر انسان ها از تاریکی و گمراهی به روشنایی باشد.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18275
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید