parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/06/17 - 09:49
  • - تعداد بازدید: 38
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z5Nb

محققان دانشگاهی تأکید کردند گیاهان فله‌ای عرضه‌شده در عطاری‌ها دارای آلودگی‌های قابل‌توجهی هستند

استفاده از گیاهان دارویی و ادویه‌ای و تهیه آن‌ها از عطاری‌ها، یکی از اموری است که توسط بسیاری از افراد به‌صورت پیوسته در جریان است اما نتایج یک پژوهش داخلی در این خصوص نشان می‌دهد که به دلیل برخی آلودگی‌ها در این مواد گیاهی، باید برای تهیه آن‌ها به مراکز فروش پاکیزه و مطمئن مراجعه کرد.

به گزارش مفدا، اکثر گیاهان ادویه‌ای و دارویی که در عطاری‌ها و به‌صورت فله‌ای ارائه می‌شوند، ازنظر بهداشتی دارای سلامت غذایی و داروئی نیستند و امکان اینکه مصرف‌کننده دچار بیماری‌های میکروبی، قارچی و انگلی شود، وجود دارد. کاربرد گسترده این گیاهان خشک‌شده به‌عنوان ادویه، چاشنی غذا، سالاد، افزودنی و نیز در تهیه غذاهای مختلف مانند آش‌های محلی و خورش‌ها و درنهایت استفاده‌های داروئی نیز بسیار رایج است. از سوی دیگر وفور دسترسی به گیاهان در کنار پاره‌ای از مشکلات دیگر، موجب عدم تمایل صنعت‌گران برای ورود به بخش بسته‌بندی گیاهان خشک‌شده است.

آن‌گونه که صاحب‌نظران می‌گویند، جمع‌آوری و جابجایی این گیاهان، همیشه در شرایط بهداشتی انجام نمی‌شود و درنتیجه می‌تواند سبب وارد شدن تعداد زیادی از میکروب‌ها و درنتیجه باعث ایجاد خسارت شود. حتی گیاهانی که آماده مصرف هستند مانند گیاهان تازه و خشک و فرآورده‌های آن‌ها نیز ممکن است حاوی تعداد زیادی از میکروارگانیسم‌ها ازجمله باکتری‌های پاتوژن و کپک و مخمر باشند که اگر مورد بررسی قرار نگیرند و تیمارهای مناسب روی آن‌ها اعمال نشود، باعث تخریب سریع این محصولات و ایجاد بیماری‌های مختلف در انسان می‌شوند.

برای بررسی این موضوع بسیار مهم که جمع کثیری از مردم با آن رو در رو هستند، محققینی از دانشگاه پیام نور نقده، دست به انجام یک مطالعه پژوهشی زده‌اند که در آن امکان آلودگی گیاهان ادویه‌ای عرضه‌شده در عطاری‌ها مورد بررسی علمی و فنی قرار گرفته است.

برای انجام این تحقیق، پژوهشگران فوق، دو گیاه پرمصرف نعناع خوراکی و پونه کوهی را از 26 عطاری مختلف شهر ارومیه جمع‌آوری کرده و پس از انتقال به آزمایشگاه، ازنظر میکروبی مورد آزمایش قرار دادند.

نتایج این تحقیق به‌خوبی نشان می‌دهد که گیاهان فله‌ای عرضه‌شده در عطاری‌ها دارای آلودگی‌های قابل‌توجهی هستند و وجود سیستم نظارتی جامع برای حل این مشکل ضروری است.

بر همین مبنا، وحید کاروانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور نقده و دیگر همکارش در این پژوهش می‌گویند: «بسیاری از گیاهان ادویه‌ای در عطاری‌ها به لحاظ آلودگی‌های میکروبی، سموم کشاورزی و فلزات سنگین، استاندارد نبوده و فاقد تاریخ مصرف و تاریخ تولید هستند و درواقع به همین دلیل، خواص مؤثر خود را از دست می‌دهند».

بنا بر اظهار محققان فوق: «نتایج حاصل از بررسی‌ها، آلودگی به میکروارگانیسم خطرناک سالمونلا را نیز نشان می‌دهد و هردو نمونه طبیعی و کاشته شده گیاهان دارویی مورد اشاره، با باکتری فوق آلوده بودند».

آن‌گونه که کاروانی و همکارش می‌گویند: «در این تحقیق میانگین شمارش باکتری‌های مورد مطالعه در مقایسه با استانداردهای بین‌المللی که برای ادویه تدوین شده است، بیشتر بود. همچنین در همه موارد شمارش میکروبی، میزان آلودگی در نمونه کشت‌شده، بیشتر از نمونه طبیعی بود».

به بیان محققین فوق که نتایج پژوهش آن‌ها در مجله «ایمنی زیستی» منتشر شده است: «مشکلات عمده بخش عطاری‌ها مربوط به مسائل آموزشی و کسب مجوز است که سبب می‌شود عطاری‌های بدون مجوز، گیاهان دارویی و غیر دارویی را به فروش برسانند. به همین جهت، سازوکاری لازم است تا گیاهان دارویی و ادویه‌جات به‌صورت منظم و طبق اصول صحیح، بسته‌بندی و توزیع شوند و کنترل لازم بر روی آن‌ها انجام شود. چراکه عدم نظارت صحیح، علاوه بر ضرر و زیان مرتبط با سلامت مردم، می‌تواند به‌تدریج منجر به عدم مصرف فرآورده‌های گیاهی در جامعه شود».

به گزارش ایسنا، مجله «ایمنی زیستی» که به انتشار این یافته‌ها پرداخته است، متعلق به انجمن ایمنی زیستی ایران است.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18701
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید