parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1398/07/20 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 42
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZW5b

سالم‌ترین اغذیه برای زائران پیاده/ لزوم نوشیدن آب و مایعات کافی

یک متخصص تغذیه با اشاره به نوشیدن مایعات کافی به ارائه نکاتی در خصوص غذای مصرفی در اربعین حسینی پرداخت.

به گزارش مفدا،با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) و روانه شدن میلیون ها عاشق به سرزمین عراق برای زیارت عتبات عالیات با توجه به اینکه عزاداران سرور و سالار شهیدان اقدام به پیاده روی مسیر نجف تا کربلا می‌کنند یکی از نکات مهم رعایت بهداشت مواد غذایی در این ایام است. 

در مسیر راهپیمایی بزرگ اجتماع عزارادان حسینی، مواکب و محل های بسیاری آماده پذیرایی و خدمت رسانی به این سیل عظیم هستند؛ اما نکته مهم در این مواکب بهداشت است، همچنین زائرین در طول مسیر باید به تغذیه خود توجه کافی نموده تا بتوانند مسیر این راهپیمایی را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین درجه از معنویات سپری کنند.


عدم ابتلا به مسمومیت با رعایت موارد بهداشتی
دکتر مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه در خصوص موارد بهداشتی که در طول مسیر راهپیمایی اربعین زائرین باید به آن توجه نموده در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مسائل مهم در این راهپیمایی تغذیه است و با توجه به شرایط جوی کشور عراق که  گرم است زائرین همواره باید در نوشیدن مایعات و آب کافی بکوشند تا در طول مسیر دچار کم آبی نشوند.

این متخصص تغذیه با اشاره به استفاده زائرین از آب های معدنی اظهار داشت: به دلیل انتقال آلودگی های میکروبی، عفونی وانگلی که به راحتی از طریق آب و شربت های خنک قابل انتقال است؛ زائرین باید از مصرف این مایعات خودداری کرده و تا حد ممکن از آب های معدنی استفاده کنند. گفتنی است هر گونه آلودگی میکروبی می تواند فرد را دچار مسمومیت کند. 

وی در ادامه بیان کرد: در طول این مسیر موکب های مختلفی آماده پذیرایی از زائرین هستند اما طبعا بیشتر غذاها با فرهنگ های مختلفی تهیه شده اند و امکانات تهیه این غذاها ممکن است بسته به شرایط موجود کم یا زیاد باشد؛ بنابراین به دلیل اطلاع نداشتن زائرین از شرایط تهیه طبخ غذا بهتر است که زائرین برای دریافت غذا به موکب هایی که موارد بهداشتی در آن ها رعایت می شود مراجعه کنند.


غذاهای سرخ کرده کمتر مصرف شوند
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زائرین از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر نمک خودداری کنند بیان کرد: امکان مسمومیت برای سالمندان و کودکان بیش از بقیه زائرین است؛ بنابراین این افراد همواره باید به تغذیه خود دقت بیشتری داشته باشند، همچنین افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند از مصرف غذاهای سرخ کردنی که بیشتر مواقع به نمک آغشته هستند خودداری کنند.

وی در خصوص تغذیه بیماران خاص نیز چنین گفت: بیماران دیابتی و افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و کلیوی هستند حتما قبل از سفر باید با پزشک خود مشورت کرده و در طول سفر داروهای خود را همراه داشته باشند؛ به خصوص افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند اقدام به نگهداری انسولین در جای خنک کنند.


نیاز به آموزش کافی در طبخ غذا
دکتر حاجی فرجی با اشاره به اینکه آموزش کافی به افرادی که اقدام به پخت غذا در مواکب می کنند وجود ندار،د گفت: در تمامی موارد این امکان وجود ندارد که یک سرآشپز اقدام به طبخ غذا کند بنابراین آموزش های کافی در این زمینه بسیار لازم است، به خصوص به هنگام پخت گوشت و مرغ که احتمال ورود آلودگی و مسمویت بالایی دارد.

این متخصص تغذیه در آخر با اشاره به اینکه در طول مسیر زائرین همواره از غذاهای سبک و کم حجم مصرف کنند اظهار داشت: زائرین همواره باید جهت جلوگیری از گرمازدگی مایعات کافی بنوشند به خصوص گروه های آسیب پذیر که شامل بانوان باردار، کودکان و سالمندان است؛ گفتنی است همراه داشتن الکترولیت ها (آب و مقداری نمک) برای افرادی که به فشار خون مبتلا نیستند جهت جلوگیری از اختلالات الکترولیتی و گرمازدگی بسیار موثر است

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18807
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید