ریشه همه بیماریها در جامعه عدم اهتمام به آموزههای دینی و قرآنی است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: ریشه همه بیماریها در جامعه عدم پیشگیری و عدم اهتمام به دستورات دینی و آموزههای قرآنی است.
علیرضا محجوب در بازدید از بخش قرآن و سلامت بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفت وگو با خبرنگار مفدا با بیان این مطلب افزود: اگر در جامعه به خوبی دستورات و آموزههای دینی و معنوی اجرا نشود قطعا شاهد آسیبهای اجتماعی زیادی خواهیم بود از این رو باید به سمتی حرکت کنیم که محور اصلیاش اهتمام به دستوران دینی و آموزههای قرآنی باشد.
وی گفت: به طورمثال وقتی احکام طهارت به خوبی از سوی افراد در جامعه رعایت شود، به تبع آن بهداشت عمومی خود به خود اتفاق میافتد یا وقتی نحوه خوردن و آشامیدن و عدم پرخوری در جامعه از سوی افراد جامعه به خوبی رعایت شود، عملا پیشگیری رخ داده است.
محجوب با اشاره به اینکه موضوع سلامت روان و سلامت جسم از اهمیت خاصی در جامعه شهری برخوردار است، گفت: جامعه ما به واسطه وجود سالخوردگان، در آینده ممکن است بیش از هر چیز در معرض آسیببهای روانی قرار گیرد که اساسا مشکل همه این بیماریها که قابل پیشگیری میباشد ، اهتمام ورزیدن به آموزههای دینی است.
وی با تاکید بر اینکه نسخههای سخن درمانی و روان درمانی نسخههای ثانویه در حل بیماریهای روانی است، اظهار کرد: نسخه اولیه و ریشه این نوع بیماریها که همان خود درمانی است، رجوع به ادیان، احکام، پایبندی و اهتمام به قرآن و تبعیت از دستورات دینی است.
محجوب با بیان اینکه سال گذشته اهتمام خاصی نسبت به سالخوردگان کردیم، گفت: یکی از عارضههای مهم قرن آینده سالخوردگی است و در آینده خواه ناخواه با این مساله به شکل پررنگ تری در کل دنیا مواجه خواهیم بود و روز به روز به تعداد سالخوردگان در سطح جهان افزوده میشود و مهمترین مخاطرات این قشر از انسانها مسائل و بیماریهای روحی و روانی آنهاست که قطعا میتوان در کشور با برنامهریزی و فعالیتهای دینی ومذهبی و اهتمام به دستورات قرآنی، آن را به حداقل رساند.
وی گفت: سال گذشته برای بخشی از جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی فعالیتهای قرآنی درنظر گرفتیم که قطعا این فعالیتهای مذهبی ودینی وگرایش به امور قرآنی، میتواند تاثیر بسزایی در روحیه افراد بگذارد. بیماریهایی همچون آلزایمر که ممکن است خیلی از سالخوردگان جامعه را در بربگیرد با فعالیتهای قرآنی و دینی مرتفع میشود که یکی از این فعالیتهای قرآنی، قرائت و حفظ قرآن است. حتی میتوان آموزههای قرآنی ودینی را در میان جوامع مختلف از جمله جوامع کارگری در بین معلولان، نابینایان و... تقویت کرد.
این نماینده مجلس اظهار کرد: آموزههای قرآنی تنها راهی است که سالخوردگان میتوانند با آن زندگی بهتری داشته باشند و با افق بهتری به آینده نگاه کنند.
دبیرکل خانه کارگر با اشاره به برنامههای این نهاد برای ترویج فرهنگ قرآنی بین کارگران اظهار داشت: خانه کارگر برنامههای جامع و متنوعی در زمینه اشاعه علوم و معارف قرآنی برای کارگران تدارک دیده است، که از جمله آن تأسیس دارالقرآن خانه کارگر است .
وی همچنین به استقبال کارگران از فعالیتهای قرآنی خانه کارگر اشاره و خاطر نشان کرد: طی سالهای گذشته برنامههای مؤثری در کارگاههای آموزشی، سمینارها و جلسات مختلف داخل کارگاهها ارائه شد.
محجوب به بخش قرآن و سلامت وزارت بهداشت و حضور موفق این بخش در نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: انجام تستهای بینایی سنجی، مشاوره سلامت روان، مشاوره طب ایرانی و ارایه مشاورههای متعدد به بازدیدکنندگان در ماه مبارک رمضان کمتر از کار قرآنی نیست و دارای اجر دنیوی و معنوی است.