parcham مهار تورم، رشد تولید

انقلاب اسلامی که به برکت نفس قدسی حضرت امام (ره) و خون مطهر شهدای والا مقام به ثمر نشست ، حاصل دگرگونی فرهنگی و بیداری و احساس مسئولیت آحاد جامعه و به خصوص قشرجوان و دانشجو بود . جوانان با الهام از معنویت و روشنگری برخاسته از تفکر انقلاب اسلامی که در اندیشه و کلام امام (ره) آشکار است، ساختار فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور را دگرگون نموده و عرصه جدیدی را در تاریخ فرهنگ بشری گشودند.

دانشگاه ها ، به تحقیق ، یکی ازارکان مؤثر در حرکت انقلاب و تنویر افکار مردم محسوب می شوند و اهمیت نقش دانشجویان به عنوان نخبگان نسل جوان در مراحل مختلف پیروزی انقلاب ، تثبیت نظام و دفاع از آن انکار ناپذیر است . از این روی ، مسائل فرهنگی دانشگاه ها و صیانت از جایگاه و منزلت رفیع آنها همواره به عنوان یکی از محورهای اصلی در کلام امام (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ( مدّ ظلّه ) مورد عنایت خاص بوده است .

پاسداری از جایگاه رفیع دانشگاه و کمک به سالم نگهداشتن محیطهای آموزشی و پژوهشی و تأمین حقوق عمومی دانشگاهیان ، از طریق ترغیب دانشجویان به حفظ کرامت دانشجویی و مقابله با بی نظمی ، هنجار شکنی و نادیده گرفتن حقوق فردی و اجتماعی دیگران از اهداف مهمی محسوب می شوندکه کمیته های انضباطی در راستای کمک به تحقق آنها تشکیل می گردد . بدیهی است باوجود اعضای دانشمند و دانشجو در ترکیب شورای کمیته ها ، توجه به شیوه های برخوردصحیح و عالمانه با تخلفات دانشجویی و رعایت تقوا در امر قضاوت و تصمیم گیری ، جزواصول اساسی و خدشه ناپذیر این شورا ها تلقی می شوند.

برخورد سطحی با تخلفات دانشجویان و صدور حکم بدون توجه به اثرات تبعی آن بر روابط خانوادگی و اجتماعی دانشجو و تأثیر تربیتی و فرهنگی آن در افراد مختلف یا دیگر دانشجویان ، پیامد مثبتی در راستای رسیدن به جامعه ای با تخلفات کمتر به همراه نخواهد داشت . بنا بر این ،ضروری است که در صدور احکام انضباطی ، آثار تبعی اجرای احکام نیز مد نظر قرار گرفته و به گونه ای تصمیم گیری و عمل شود که اثرات منفی برخوردها به حداقل کاهش یابد . اتخاذ شیوه های تربیتی و تذکر آمیز در کنار صدور احکام مناسب و مؤثر ظرافت خاصی را می طلبد که در این رابطه صدور احکام تعلیقی نقش مهمی در نیل به اهداف تربیتی کمیته های انضباطی ایفا خواهد نمود.

پرهیز از استفاده ابزاری ازکمیته های انضباطی در واکنش به اعتراضات و ناخرسندی دانشجویان نیز مورد تأکید است . ایجاد و حفظ جوّ صمیمیّت ، تفاهم و اعتماد ، از طریق حل و فصل مسائل دانشجویان و پاسخگویی به مشکلات و پرسشهای آنان ، نیازمند سعه صدر و پذیرش فضای انتقاد و گفتگواست. در نتیجه ، گریز از پاسخگویی به دانشجو و توسل به برخورد انضباطی صرف ، نتایج زیانباری را به همراه داشته و موجب کاهش اعتماد دانشجو به این نهاد ارزشمند خواهد شد .

در هرحال ، شورای انضباطی، به عنوان نهادی حساس در مجموعه معاونت دانشگاه ، موظف است که ضمن انجام مسؤلیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی ، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و ازهرگونه برخوردی که موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می کند ، اجتناب ورزد . هر چند ، در مواردی ، تنبیه ، اجتناب ناپذیر است . اما ، با تأکید به پرهیز از هرگونه تجسس وتفتیش ، ضرورت دارد که این برخورد ، توأم با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد.از اولین مراحل تذکر و ارشاد آغاز شده و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را درفرد خاطی و محیط ایجاد نماید.

بجنورد: خیابان شهریار ، بعد از بیمارستان امام علی(ع)، طبقه فوقانی دانشکده پرستاری، شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • 1397/06/07 - 13:28
  • - تعداد بازدید: 44
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZcJb

آموزش‌های فعالان کانون‌های فرهنگی از مهرماه نظام‌مند می‌شود/ حضور معاون وزیر بهداشت در سومین نشست کانون‌های فرهنگی

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در سومین نشست کانون‌های فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به حضور دکتر فرهانی معاون وزیر بهداشت در بخشی از این نشست گفت: برنامه جامع آموزشی تحت عنوان «نظام نامه آموزشی کانون‌های فرهنگی» از مهر ماه به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و پس از آن همه فعالیت‌های آموزشی فعالان کانون‌های فرهنگی بر اساس آن انجام خواهد شد.

به گزارش مفدا، امیر لله‌گانی در سومین نشست تخصصی مجامع کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تالار دکتر شریعتی این دانشگاه در حال برگزاری است به تصویب و ابلاغ نظام نامه آموزشی کانون‌ها به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و اجرای آن از مهر ماه جاری اشاره کرد و گفت: در این نشست تلاش دارم تا در فرصتی به برنامه جامع آموزشی تحت عنوان «نظام نامه آموزشی کانون‌ها» بپردازیم.

وی ادامه داد: این نظام نامه تدوین  و مصوبات کلی را گرفته شده است و در چهار حوزه تخصصی توسط دبیران کانون‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها کار خود را آغاز خواهد کرد.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت ابراز داشت: یکی از سیاست‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی در وزارت بهداشت از آغاز کار این دولت پرداختن به تنوع‌های مختلف فرهنگی در فضای دانشگاهی بوده است.

وی ادامه داد: نگاه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در طول پنج سال گذشته احترام به سلایق مختلف فرهنگی در دانشگاه‌ها است تا بر این اساس فضا و بستر مساعدتری برای گرایش دانشجویان به فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شود.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با بیان‌این‌که مسیر فراهم نمودن بستر فعالیت مناسب کانون‌ها مسیری بسیار سنگلاخی و سخت بوده است؛ زیرا بعضا در برخی دانشگاه‌ها برای گرفتن مجوز برای فعالیت‌های خود دچار مشکلاتی می‌شوید؛ اما در مجموع امروز وضعیت خوبی به نسبت قبل داریم.

لله‌گانی بیان داشت: امروزه بالغ بر ۷۰۰ کانون فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور فعال هستند؛ که بعضا برخی ممکن است با مشکلاتی روبه رو باشند؛ اما در حال پی گیری برای رفع این موانع هستیم.

‌وی تاکید کرد: در طول دو سال گذشته تمرکز بیشتر خود را بر کانون‌ها و مجامع کانون‌ها گذاشته‌ایم و بر این اساس مصوب کرده‌ایم سالانه دو نشست برای دبیران کانون‌ها در ماه‌های« مرداد یا شهریور»و «بهمن یا اسفندماه» داشته باشیم.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت بیان داشت: با توجه به تشکیل مجامع تخصصی کانون‌ها یکی از نشست‌ها به بحث انتخابات مجامع کانون‌های تخصصی که اکنون به ۱۴ مجمع رسیده است اختصاص پیدا می‌کند و نشست دوم به شورای عمومی مجامع تخصصی مربوط است.

لله‌گانی در خصوص دیگر برنامه‌های سومین نشست کانون‌های فرهنگی وزارت بهداشت، ابراز داشت: در این نشست در روز ابتدایی برگزاری سه مهمان خواهیم داشت که موفق شده‌اند در حوزه‌های مختلف فرهنگی به کارآفرینی بپردازند. در کشور ما نیز به مانند جهان اتفاقات خوبی در حوزه استارت آپها خصوصا استارت آپ‌های فرهنگی افتاده است.

وی افزود: بر این اساس هدف از دعوت اجرا کنندگان استارت آپ‌های موفق فرهنگی، استفاده از تجارب عملیاتی این افراد است که با تلاش بسیار توانسته‌اند امروز یکی از افراد موفق در این حوزه باشند.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت تصریح کرد: موضوعاتی که در این استارت آپ‌ها بیان می‌شود مرتبط با موضوعات مطرح شده در این جمع است تا در نهایت یک بام عملیاتی در ذهن شما فعالان فرهنگی باز شود و از طریق استارت آپ‌ها بتوانید علاوه بر درآمدزایی پیام خود را با افراد بیشتری برسانید.

لله‌گانی برگزاری کمسیون‌های تخصصی را یکی از دیگر برنامه‌های سومین نشست کانون‌های فرهنگی عنوان کرد و گفت: بحثی تحت عنوان تجارب آدم‌ها وجود دارد که کمتر به آن توجه داریم. بر این اساس تصمیم گرفته‌ایم در این نشست از مدل‌های جهانی استفاده و از تجارب و ایده‌های عملیاتی دیگران جهت استفاده دیگر دانشجویان بهره ببریم. در هر کلاسی که کمیسیونی در حال برگزاری است یک تسهیل‌گر وجود دارد که کارش تدریس نیست بلکه تلاش دارد بحث را جهت‌دهی کند و به موضوعاتی بپردازد که موضوعات روز شما است؛ تا در نهایت خروجی هر کمیسیون به جذب بهتر کانون‌ها کمک کند.

مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، اظهار داشت: در نهایت در نشستی که در این سالن با حضور همه شما دانشجویان فعال فرهنگی در کانون‌های فرهنگی برگزار خواهد شد، دبیر هر کمیسیون نتایج به دست آمده را برای دیگر دانشجویان در چند دقیقه بیان می‌کند تا علاوه بر همفکری، دیگر دانشجویان نیز از نتایج به دست آمده استفاده کنند.

لله‌گانی افزود: در روز دوم این اجلاس نشست تخصصی مجامع را با دبیر مجمع تخصصی و شورای مرکزی خواهیم داشت و در ادامه در ساعت ۱۴:۳۰ به نشست حل مسئله نوآورانه که سال گذشته در ساری به صورت کارگاه عملیاتی برگزار شد خواهیم پرداخت و برگزیدگان این کارگاه مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

این مقام مسؤول در پایان به حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در سومین نشست کانون‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: دکتر محمد رضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت  علاقه‌ای ویژه به کانون‌های فرهنگی دارد و بر اساس همین توجه در روز دوم این نشست در جمع دانشجویان حضور خواهند داشت و در انتهایی نشست دبیران ۱۲ مجمع تخصصی گزارشی را از مجامع خود در حضور ایشان ارائه کرده و در نهایت نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور معاون وزیر بهداشت برگزار می‌شود.

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 18480
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید