گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۸ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۸۷ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۵۹۹ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۲۹۷۸ مورد

تعداد بازدید های کل : ۱۰۶۵۸۷۹ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٤٠١/٧/٢١ - ۱۴۸۸ مورد

توسعه ماهواره‌هایی برای شناسایی بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای

سه شنبه ٢٢ مرداد ١٣٩٨ ساعت ٨:٥٧ ق.ظ   ( بازدید : 63 نفر )


دانشمندان قصد دارند تا در آینده مجموعه‌ای از ماهواره‌ها را برای شناسایی بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای توسعه و پرتاب کنند.

به گزارش معاونت فرهنگی دانشجویی، تولید گازهای گلخانه‌ای مانند متان اغلب دست کم گرفته می‌شود اما با ماهواره‌هایی که دانشمندان در آینده پرتاب خواهند کرد می‌توان میزان دقیق این گازها را اندازه گیری کرد.

تغییر آب و هوا موضوعی جدی است. دانشمندان ناسا گرمای جهانی را به گسترش انسانی اثر گلخانه نسبت داده‌اند. اثر گلخانه یک فرایند طبیعی است که سطح زمین را گرم می‌کند. هنگامی که خورشید به جو زمین می‌رسد ، مقداری از آن انرژی به فضا بازتاب می‌یابد ، در حالی که بقیه توسط گازهای گلخانه ای جذب و مجدداً تابیده می‌شوند.

با این حال ، بشر به دلیل فعالیت‌هایی از جمله سوزاندن سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ ، نفت و همچنین گاز طبیعی و فرایند پاکسازی زمین های کشاورزی ، این روند طبیعی را بیش از پیش تشدید کرده است. این امر غلظت گازهای گلخانه ای را افزایش می‌دهد  که به نوبه خود سبب گرم شدن زمین می‌شود. اخیرا دانشمندان اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده  گروهی از ماهواره‌ها را به فضا پرتاب کنند تا بتوانند بیشترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای  را ردیابی کنند.

اکنون گازهای گلخانه ای شامل گازهایی مانند دی اکسید کربن ، متان و اکسید نیتروژن هستند. این ماهواره‌ها که با همکاری بیش از ده‌ها دولت و شرکت در حال توسعه هستند ، قادر به اندازه گیری گازهای گلخانه‌ای خواهند بود. هدف نهایی این پروژه شناسایی برخی از کشورها ، صنایع و شرکت‌هایی است که بیشترین گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کنند.

به گفته "مارک براون‌اشتاین" (Mark Brownstein) ، معاون ارشد "صندوق دفاع از محیط زیست آمریکا" فناوری‌های مبتنی بر فضا به دانشمندان این امکان را می‌دهند تا گازهای گلخانه ای را به سرعت و راحت اندازه گیری کنند.

چندی پیش صندوق دفاع از محیط زیست آمریکا اعلام کرد ماهواره ای موسوم به "متان ست" (MethaneSAT) طراحی کرده است و آن را در سال 2021 پرتاب خواهد کرد. وظیفه این ماهواره بررسی انتشار گاز متان است.

تولید گازهای گلخانه ای همچون متان در بعضی مواقع توسط دولت‌ها و صنایع مختلف دست کم گرفته می‌شود. ماهواره‌هایی از این دست قادر به شناسایی آلودگی‌های متان ناشی از گیاهان فاضلاب ، دفن زباله ها و تأسیسات نفت و گاز خواهند بود. توانایی ردیابی و اندازه گیری گازهای گلخانه ای در مبارزه برای جلوگیری از گرم شدن کره زمین بسیار مؤثر خواهد بود.


منبع : معاونت دانشجویی و فرهنگی چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.




















جستجو
زن ریحانه است (۱۱۲۲۵ بازدید)
مهارت حل مسئله (۵۳۹۳ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...